Pienet keltaiset paprikat kaupassa, niita ei voinut vastustaa.
Ensin kannat pois ja tarkka sijoittelu kattilaan.
Sitten tayte. Jauhelihaa,sipulia, riisia, korianteria, pikkusen tomaattipyreeta.
Kamat sisaan.
Liemeen tomaattipyreeta, vetta, sipulia, valkosipulia, kanaliemijauhetta.
Puolitoista tuntia pienella tulella ja hyvaa tuli.
9 kommenttia:
Nami! Tosin omani laitan ilman jauhelihaa...Nuo pikku paprikat ovat söpöjä:)
Onpas herkullisen näköistä!
Oi vau, noinhan noista tulee varmaan ihania, kun ei laita uunissa!!! Ja siis ilman lihaa, kuten Yaelian :). Kiitos vinkistä.
Täällä myös syödään dolmia. Yleensä niistä vihreistä pienistä tehtynä. Kyytipoikana maustamatonta yugurttia.
Näyttää ihanalle:).
Tuli tässä vielä mieleen,että joku aika sitten luin päivälehdestäni (Haaretz)ruokatoimittajan ihanan ohjeen täytetyistä vihanneksista,jonka haluaisin tehdä lihattomana.Sama ohje on myös hänen blogissaan
http://www.blog.limortiroche.com/2012/01/%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C/
Hyvaa tuli, talla kertaa en tupannut sita taytettakaan liian tiiviiseen. Riisihan turpoaa niin paljon kypsyessaan.
Mine,
Turkissa on ihanat taytetyt paprikat. Niin simppelit, ilman lihaa ja tarjoillaan kylmina, ainakin missa olen maistanut, ja silti niin maukkaita.
Yael, WOW, ompa herkullisen nakoinen kattilallinen!!
Eikö niissä muka ole lihaa??? Minusta kaikki mitkä minä olen syönyt on jauhelihatäyteisiä?
Ainakin niissa mita me soimme hotelleissa kylmina alkupaloina, ei ollut mielestani lihaa. Jotain pienia kuivatun puolukan nakoisia "marjoja" kyllakin. Onhan niista varmaan siellakin useita eri versioita.
Lähetä kommentti