torstai 23. helmikuuta 2012

Melkein parempaa kuin pulla...

...tama Unkarista kotoisin oleva Kurtos. Taikinanauhaa kiedotaan puisen sylinterin
ymparille ja kypsytetaan tulella tai erikoisessa uunissa kun pullavarras pyorii koko ajan
jotta kypsyminen tapahtuisi tasaisesti. Taikinan pinnalle ripotellaan paljon sokeria ja
muutakin hyvaa, esimerkiksi kanelia tai pahkinoita. Sokeri karamellisoituu
lammossa herkulliseksi. Voitakaan ei mausta paatellen taikinassa saastella.
Tuloksena on ulkoa rapea ja sisalta pehmoinen ontto leivos.


Kurtos on kotiutunut Israeliin ja niita myyvan leipomoketjun kauppoja on
jo useita, ainakin Tel Avivin seudulla. Hadin tuskin sain puolikkaasta totterosta kuvaa,
ennen kuin katosi kokonaan parempiin suihin.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Olen noita jo kauan katsellut,mutta kun en pullastakaan välitä,niin ......Mutta hauskan näköisiä ovat!

Karoliina kirjoitti...

oi, ovatpa hauskan naköisia! Ja herkullisen...

Lisay kirjoitti...

Enpa ole tormannyt tahan leivonnaiseen,mutta nyt tiedan ainakin maistaa,kun naen...