keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Meneeko hyvaa ruokaa roskiin?

Luin tassa vahan myohassa tutkimuksen 
pohjoismaiden tilanteesta. Suomi parjasi tutkimuksessa parhaiten.
Mutta silti, miten paljon teilta menee ruokaa roskiin ja miksi?
Ovatko ne jaakaapin peralle unohtuneita vihannneksia tai hedelmia?
Valmista ruokaa jota on tullut tehtya liian paljon eika ketaan enaa
huvita sita lammittaa ja syoda?

Ja jos asutte muualla kuin Suomessa, millaiset tavat kotimaassanne ovat?
Tapoja on monia. Jossain laitetaan lautanen tayteen ja siita syodaan mita
syodaan. Jossain ei ole soveliasta lammittaa seuraavana paivana eilisen
loppuja. 

Itsekehuhan ei ole kaunista, mutta mina en kylla muista milloin olisin
viimeksi jotain syotavaa roskikseen nakannut. Viimeisen kuukauden aikana
EHKA yhden tomaatin tai kurkun.

Nyt kun on tullut kaytya useammin ulkona syomassa, on ollut vahan
paha mieli, kun ne kaikki 20 mezesalaattikippoa eivat ole ihan tyhjiksi
menneet, ja loput tietysti paatyivat roskiin.

10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Niin sitä mezelautasten sisällön kohtaloa tulikin mietittyä viime viikonloppuna...Suomessahan on bloggarien perustama Hävikistä Herkuksi-fb-sivusto,jonne nyt viimeisin postaukseni taas joutui. Harvemmin minäkin mitään ruokaa roskiin heitän.Nahistuneille vihanneksillekin voi aina keksiä jotain uusiokäyttöä.Minä käytän jopa appelsiinin ja banaanin kuoretkin;molemmista on paljon hyötyä.

anumorchy kirjoitti...

Ei ole tarvinnut edes Hävikistä Herkuksi-sivuja, aina on loytynt jotain kayttoa. Nahistuneen omenankin laitoin viimeksi lihapataan, ja mukavaa mehukkuutta antoi sinne kastikkeeseen pehmetessaan.
Mutta mihin BANAANINkuorta voi kayttaa? Se on minulle uutta.

Mine kirjoitti...

Tavan normaaliarjessa minäkin olen mielestäni aika tarkka ruoan käyttäjä, mutta kiireessä ja kaaoksessa yleensä jotakin aina pilaantuu. Vihanneksia lähinnä tai leipä homehtuu, ruoanloput ei mene enää kehenkään yms.

Tuula kirjoitti...

Norjassa heitetään tonnitolkulla ruokaa roskiin, Leipää ei syödä, jos se on eilistä. Jos vihannekset eivät ole priimaa, niin roskiin vaan. jne

Minä yritän olla heittämättä ruokaa minimaalisen verran. Ja vanhaksi menneet ruuanloput jne menevät kyllä koiranruoka-astiaan. Vihannekset saan virkistettyä, kun paloittelen ne kylmään veteen. Keitetyistä perunoista tulee perunasalaattia tai ne raastetaan jauhelihapihvien sekaan tai viipaloidaan omeletteihin. Vain mielikuvitus on rajana.

Lueskelen usein norjalaista "tähdesivustoa": http://matvett.no/

Jael kirjoitti...

Banskun kuoret on parhaita kengän kiillottajia ja muutenkin kaikke2n mikä vaatii kiilloittamista....

Petra kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista oppia mihin banaaninkuoria voi kayttaa! Mina olen aika pihi nyt kun olen kotona, joten hyvin vahan menee ruokaa roskiin, ostan vahan kerralla kun on aikaa kayda kaupoissa ja mietin jo etukateen ruokia. Jos teen isomman satsin ruokaa, pakastan osan. Turkissa on kylla monilla vahan sellainen mentaliteetti etta seuraavana paivana ei jamia lammitella, tosin ei kaikki ruokaa roskiinkaan heita kun ei ole varaa. Anoppi tekee aina juuri sen verran ruokaa ettei sita yksinkertaisesti jaa yhtaan yli. Leivat meilla kaytetaan lihapulliin, kuivasta leivasta raastan korppujauhoa.

Lisay kirjoitti...

Banaaninkuorilla kiillotan viherkasvien lehdet siis silla sisapinnalla!!!
Minulla toisinaan menee ruokaa roskiinkin,mutta usein edellisen paivan ruoan lopun laitan lapsille evaaksi kouluun.

Sirokko kirjoitti...

Hyvin harvoin liikenee mitään roskiin, viimeinen astia on melkein aina koirankuppi. Patonkia ei koskaan syödä eilistä, mitä jää se kerätään ja annetaan elikoiden omistajille.
Banaaninkuorien käyttö oli minulle uutta, heti kokeilemaan!

Pekka kirjoitti...

Kun olin pikkupoika niin lautanen piti aina syödä tyhjäksi. Ellei kaikki mennyt alas, niin Äitini uhkasi pyyhkiä loput ruoat tukkaan. Voi kuulostaa kovalta kurilta, mutta ruokaa ei ole tullut kyllä aikuisenakaan tuon komennon jälkeen roskiin heitettyä.

anumorchy kirjoitti...

No aika hyvin me bloggarit ilmeisesti parjaamme tassa testissa. Taytyy kylla tunnustaa etta eilen loysin homeisen kurkun jaakaapista ja se meni roskiin!
Pekka, mina en muista lapsuudesta mitaan ongelmia. Ilmeisesti olin hyva syomaan. Lihapullista kaivelin kyllla kaikki sipulit pois. Voita piti olla lautasen reunalla ja sita ilmeisesti lisasin joka suupalaan.