lauantai 20. kesäkuuta 2015

Lentoja seuraamassa

Onko teille tuttu flightradar24.com  sivut.?
Siella voi ihmetella miten paljon lentokoneita on ilmassa.
Konetta klikatessa saa paljon tietoa. Tiettya lentoa voi myos seurata
online ja nahda miten etenee. Tai etsia saman koneen lentohistoriaa.
Tassa seurasin Bukarestista Tel Aviviin tulevaa konetta jolta isannan 
pitaa hakea asiakkaita. Lentokorkeuskin nakyy eri vareina.


Myos enemman tietoa lennosta.

Ja lisaa saman koneen touhuista viime aikoina.


Kukahan tata tietokantaa pitaa ylla? 

6 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Joskus tulee seurattua ja varsinkin jos perhettä lentää Israelista Suomeen tai toisinpäin. Myös meidän kohdalla menee joku lentoreitti Kaukoitään ja isoja jumboja lentää meidän talon päältä. Joskus kuuluu kovakin jylinä.

Petra kirjoitti...

Olen joskus seurannut tata sivustoa, on kylla aika mielenkiintoinen. Kun katsoo Euroopankin ilmatilaa niin se on kylla uskomatonta miten vilkasta lentoliikenne nykyisin on.

Anna kirjoitti...

Frankfurt am Mainin lentoaseman ympäristön 2,2 miljoonalla asukkaalla on reilun tunnin ollut yörauha klo 23:sta asti. 5 tunnin päästä klo 5 se on sitten ohi. Eipä auta protestit, kun lentoasemaa taas laajennetaan. Fraport kustantaa sitten vain protestoijille melutiiviitä ikkunoita, mutta kesähelteellä on ikkunat kiinni tukalaa, eikä grillijuhlia puutarhassa kannata pitää, kun ei kuule kaverin puhetta. Posti on nyt sitten lähtenet DHL:n koneella Leipzigistä yölennolle joka puolelle maailmaa. Kyllä, ihmiset lähettävät vielä ihan kirjepostiakin ja kortteja. Pitää paikkansa, että Frankfurtiin saapuvat ja sieltä lähtevät koneet eivät saa lentää niiden kahden lähistölläni Reinin varrella olevan atomivoimalan yli eivätkä minun asuuintaloni ja naapurini eli maailman suurimman kemiallisen tehtaan BASF:n yli, mikä sekin on Reinin ja etelään vievien lentoreittien varrella. Suomen yli lentävätnäköjään koneet Kiinaan ja Japaniin. Taisinpa tavoittaa sattumalta Siperian yltä miniän veljen vaimoineen paluumatkalla kotimaanlomalta Saksasta kotiinsa Tokioon. Ajan tavallisesti autolla Ruotsin kautta Suomeen, mutta Frankfurtin lentoaseman kohdalla nousevia koneita katsoessani huokaan:"Lentäen olisit 2,5 tunnin päästä Suomessa, autolla 2 päivän päästä." Frankfurtin lentoasema on Saksan suurin kalasatama. Periaatteessa en osta maailman toiselta puolelta lentorahdattua pangasiusta, enkä jouluna Keniasta lennätettyjä tuoreita papuja. Itkettää, kun minä yritän pelastaa maailmaa fillaria polkemalla, kangaspussukoihin ostoksiani sullomalla ja lajittelemalla jätteitäni kierrätykseen. Siellä jossakin 8 - 10 km:n korkeudessa työnnetään ilmakehä täyteen jätettä. Tuli tällaisia mietteitä lentämisen siunauksesta ja kirouksesta, kun katsoin tuota sivua. Kiitos vihjeestä.

Satu kirjoitti...

Minä havahduin taannoin siihen, että on myös sivusto, jolta näkyy Suomenlahdella liikkuvat laivat. Jotenkin koukuttavaa katsella, millaisia laivoja merellä liikkuu ja minne ne ovat menossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuttu sivusto on minullekin. Seuraan sitä jos joku tuttu on lennolla ja joskus muutenkin.

Flightradar24 on palvelu (yritys), joka sivustoa ylläpitää.

Tuula kirjoitti...

Minä seuraan koneita, jotka menevät tästä meidän yli 😊