perjantai 19. helmikuuta 2016

Ja vastaus....

Kovin paljon ei arvauksia tullut, kiitos vaan aktiivisille yrittajille.
Ehka oli liian vaikea.

Kyseessa on jojoba, joka on saanut suomen kielella niinkin hassun nimen kuin vuohenpuksio.
Alkupera on Pohjois-Amerikan etelaosat ja Meksiko.

Jojobasta saadaan oljya jota kaytetaan kosmetiikkateollisuudessa. Oljyn
kemiallinen rakenne muistuttaa enemman ihon luonnollisia rasvoja kuin muut
kasvioljyt. Nain ollen sen ajatellaan olevan hyva kosteuttava osa ihovoiteissa.
Siemenissa on noin 50% oljya.

Kokeiluja on myos tehty oljyn kayttamisesta biodieselina polttoaineena autoissa.

Jojoba kasvaa kuivissa olosuhteissa eika tarvitse kovin paljon kastelua.
Israelissa sita kasvaa talla hetkella etelassa Negevissa. Kastelu tapahtuu
puhdistetulla jatevedella. Nain myos muuten puuvillan kastelu taalla nykyaan.
"Puhdasta" vetta ei enaa Israelissa puuvillan kasvatukseen kayteta.

Mutta huomenna taas retkelle. Toivottavasti naemme viela tallaisia kukkaketoja,
joita muutama paiva sitten kuvasin. Viikko on ollut kovin lammin ja aurinkoinen.




5 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

No enpä tuota jojobaa arvannut.
Ihania kukkaketoja, juuri blogissani niitä muistelin!
Sabat shalom!

Rantakasvi kirjoitti...

Kesäisiä kukkaketoja. Täällä sataa tihkua :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minun kasvitietämys on aikamoisen vähäistä, Sen osaan sanoa, että kauniilta näyttää:D.

Jael kirjoitti...

Enpäs tiennytkään että jojobaa kasvatetaan täällä.No mitä täällä ei kasvateta....Ihanat vuokot!

Anneli kirjoitti...

Mielenkiintoista. Ostin käydessäni siellä KuolleenMeren kosteusvoidetta,jossa on myös jojobaa ! Juu,mitäpä siellä ei viljeltäisi :) Oli mukava tavata.Toivottavasti seuraavalla kerralla pääsen myös käymään kirjastolla.