tiistai 9. helmikuuta 2010

Kuka saa äänestaa?

Olipa harmaa aamu tanaan. Heratyskannykan soidessa olin ihan varma etta olin asettanut sen vaaraan aikaan. Niin pimeaa viela oli.Yleensa saan nauttia aamuisin varikkaista aamuruskoista ja auringon noususta. Tanaan oli ihan pilvista. Tallainen pilvipouta on aika harvinaista taalla. Yleensa joko sataa tai paistaa.

Puheenaiheeksi on taas kerran noussut ulkomailla asuvien kansalaisten aanestysoikeus. Tai siis sen puuttuminen. Nykyaan vain diplomaatit ja merimiehet voivat aanestaa ulkomailta. Nyt hallituksessa alkaa olla aika suuri kannatus oikeuden antamiseen muillekin. Toisaalta pelataan mahdollisuutta, jossa muualla asuvat paattaisivat maan asioista ja vaikuttaisivat ehka suurestikin taalla asuvien elamaan. Ottaen huomioon myrskyisan hallinnon ja dramaattiset tapahtumat, tulosta ei kannata vahitella.
Israelin kansalaisia asuu ulkomailla satoja tuhansia. USAssa yli 100000, Kanadassa 50000 ja pienessa Hollannissakin 10000. Tassa vain muutama esimerkki. Jos kaikki nama paasisivat vaaliuurnalle, heidan aanillaan saattaisi tosiaan olla ratkaiseva vaikutus vaalien tuloksiin.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Niin ,tosiaankin saattaisi olla ratkaiseva merkitys. Onhan se toisaalta aika älytöntä,että joku vuosikymmeniä ulkomailla asunut voi äänestää.

sirokko kirjoitti...

Hassulta tosiaan tuntuu, toisaalta saahan ulkosuomalaisetkin äänestää - ja miljoonat ulkoalgerialaiset (eipä ole ollut suurta vaikutusta.

Lissu kirjoitti...

Niinpà, kuinka paljon ulkomailla asuvat sitten voisivat elàà arjen politiikassa?