lauantai 22. toukokuuta 2010

Oliivipalluroita



Lissu kyseli miten naita tehdaan. Hyvin helppoa.
Tarvitaan purkki kivettomia oliiveja ,yksinkertaiset taikina-aineet ja napertelyhalua.

3 dl jauhoja
100 gr voita
1/4 tlk suolaa
1 muna
 1-2 rkl kylmaa vetta

Voi ja kuivat aineet sekoitetaan muruseokseksi, lisataan muna ja vetta tarpeen mukaan.

Voi myos tehda munattoman taikinan johon tulee kosteudeksi kermaviilia, rahkaa tai vastaavaa.
Jotkut tykkaa laittaa leivinjauhettakin pikkasen.
Mina lisasin taikinaan myos mustapipuria, kurkumaa ja paprikaa, seka desin emmental-juustoa raasteena.
Ei pakollista mutta rikastaa makua. Parmesaani olisi varmaan paras vaihtoehto.

Joka tapauksessa, taikina saa levata viileassa puolisen tuntia.

Oliivit siiviloidaan liemestaan.

Napertelyvaihe:
Otetaan pieni nokare taikinaa (ehka noin 2 kertaa oliivin koko). Muotoillaan
pienen kupin malliseksi, oliivi sisaan ja reunat kiinni.
Mina kierittelin pallurat munassa ja seesaminsiemenissa. Ei pakollista tietenkaan.
Yritin ensin ilman munaa, mutta siemenet rapisivat kypsista palluroista ikavasti
pitkin lattioita.

Pellille ja uuniin 170-180 astetta kunnes saavat vahan varia.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva ohje,kiitti!

*Rivqa* kirjoitti...

Mukiinmenevä ohje, jota varmaankin koetan. Toda! :)

Sateenkaari kirjoitti...

Kiitos ohjeesta.Kuulostaa herkulliselta,ja on helppo juttu.Pitaa kokeilla.
İhanaa sunnuntaipaivaa.