maanantai 1. kesäkuuta 2009

Huipulta tullaan lujaa alas

Israelia kuohuttaa viimepaivina meheva skandaali. Hyvin kuuluisa, joskin parhaat paivansa jo nahnyt 62-vuotias koomikko Dudu Topaz on pidatetty. Hanen vaitetaan lahettaneen "gorilloita" pahoinpitelemaan kahta television 2-kanavan korkeavirkaista tyontekijaa. Ensimmainen pahoinpitely tapahtui jo muutama kuukausi sitten, toinen pari viikkoa sitten.

Dudu on taiteilijasukua, hanen isansa oli tunnettu nayttelija ja ohjaaja, ja esiintyi jopa Britannian armeijan kuorossa 2. maailmansodan aikana. Myos Dudu esiintyi yhdessa Israelin armeijan kuoroista ja opiskeli nayttelemista Lontoossa. Han alkoi esiintya koulutelevisiossa ja stand up koomikkona. Ensimmainen suurempi julkisuus tuli vuonna 1981, kun juuri ennen parlamenttivaaleja han puhui esitysessaan hyvin loukkaavasti Likud-puolueen kannattajista. Menachem Begin kaytti tata loukkausta hyvakseen vaalikampanjassa, ja ehka senkin vuoksi voitti vaalit.

Dudu onnistui kuitenkin saamaan kansan suosion taidokkailla standup-esityksillaan, jotka kuvasivat hyvin perusisraelilaista elamantyylia ja osuivat suuren yleison huumorintajuun loistavasti. Han on myos taitava imitoija matkimaan poliitikkojen puhetta ja eleita. Se kyky on tietysti varma keino saada yleison suosio. Minakin nautin naista esityksista sydameni pohjasta.

Myohemmin Dudu alkoi vetaa talkshowta televisiossa. Tassa vulgaarissa showssa han haastatteli julkkiksia, jarjesti erikoisia kilpailuja, ja auttoi sairaita tai muuten pulaan joutuneita ihmisia. Tassa vaiheessa lakkasin pitamasta hanesta, koska jotenkin hanen asenteensa haastateltaviin oli ylimielinen ja tyyli yleisoa mielisteleva ja omaa mainosta hakeva. Se tuli ilmi varsinkin naissa auttamistapauksissa. Tuntui etta Dudun maine oli tarkeampi kuin se apu. Kerran Dudu lupasi avaruuden olioiden vierailevan ohjelmassaan, ja sai sen vuoksi 51% ratingin. Se on kai maan historian korkein rating kautta aikojen (mika on rating suomeksi?).

Vahitellen ohjelma menetti kuitenkin katsojia, ja lopetettiin jossain vaiheessa. Myohemmin han yritti toisella televisiokanavalla, mutta sekaan ei parantanut asiaa. Han yritti tehda dokumentteja (lahinna itsestaan), uuden standup-ohjelman ym mutta mikaan ei enaa vetanyt yleisoa entiseen malliin. Koko olemus alkoi tuntua jotenkin pateettiselta.

Perhe-alama on ollut tietysti myos varikasta. Dudulla on lapsia ainakin 3 eri naisen kanssa, joista 2 kanssa han on ollut naimisissa. Tyttoystavia on myos riittanyt.

Viime aikoina han halusi palata esiintymaan television 2-kanavalle ja kun hanet torjuttiin, kostonhalu kai herasi. Epailyjen mukaan Dudu tilasi nama ohjelmapaallikoiden pahoinpitelyt. Juuri luin netista, etta niiden toimeksipanija olisi tunnustanut asian. Asia alkaa olla siis aika selva juttu! Alkaa kayda miesta saaliksi, vaikka olenkin hanta kokolailla inhonnut viime vuosien tyylin vuoksi. Hanta epaillaan myos muiden hyokkaysten suunnittelemisesta.

Taalla julkaistaan yleensa tiedotusvalineissa aika nopsaan rikoksista epailtyjen nimet, jollei poliisi ole sita laittanut erikseen kieltoon tutkimuksiin vaikuttavien seikkojen vuoksi. Samoin onnettomuuksissa kuolleiden nimet julkaistaan yleensa, toisin kuin Suomessa.

Edit:
Tunnustanut on! Ei kuulemma halunnut pahasti vahingoittaa noita uhrejaan. Joo joo, ekalla nena ja leuka murtunut, toisellakin (nainen) nena ja jotain muitakin kasvojen luita silmien ymparilta.

Edit edit 4/6:
Yolla kuulemma piikittanyt itselleen liikaa insuliinia ja yrittanyt talla tavoin itsemurhaa. Yleinen mielipide tuntuu olevan silla kannalla, etta haluaa vaan huomiota.

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Minäkin mietin,jos tuosta kirjoittaisin,mutta ehditkin ja hyvin kirjoititkin. Itse en koskaan oikein pitänyt Dudun huumorista, koin sen jollain tapaa ärsyttäväksi.Ne vuodet, jolloin oli hurja rating ,en edes asunut täällä.Rating eli katsojaluvut suomeksi.
Mutta sääliksi käy että niin lahjakas ja kuulemma erittäin älykäskin ihminen tekee noin eikä ajattele seurauskia.Juuri kuulin eilen kun joku psykologi telkkarissa selitti että yleensä tosi lahjakkailla show maailman ihmisillä on joku särö tuolla pääkopassa, ja just se tekee heistä niin lahjakkaita sillä alalla.Hollywoodissa on per kapita enemmän psykiatreja kuin missään muualla. Kun Dudu menetti katsojaluvut/katsojien suosion, oli hän tyhjän päällä ja reagoi ikävä kyllä erittäin negatiivella tavalla.Jonkinlainen itsetuhovietti kai......

anumorchy kirjoitti...

Minusta ne vanhimmat sketsit, kuten "Oring'ada" olivat ihan hauskoja, sitten oli juttu jostain Ahmedista joka vartioi sotilastukikohtaa, tai jotain sinne pain.

Jael kirjoitti...

Mä kai olen vähän unohtanut ne, muistuu mieleen enemmänkin se viimeinen show.....

Tuula kirjoitti...

Muistan tyypin 80-luvulta. Vai sellaista se on nyt mennyt tekemaan...

anumorchy kirjoitti...

Yaelian, viimeinen show oli kauhea! En suostunut katsomaan sita sekuntiakaan edes vahingossa sen jalkeen kun nain kerran vahan alkua!
Tuula, 80-luvulla han oli ihan hauska.