keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Urheilu-uutisia

Parisen kuukautta sitten kerroin Yasmin Faingoldista, joka kaatui kajakkinsa kanssa Yarkon-joella treenatessaan, ja pelastettiin viime hetkella kuolemasta.
Nyt Jasmin on toipunut niin hyvin , etta pari paivaa sitten han esiintyi Maccabia-kisojen avajaisissa yhtena kisatulen kantajista. Toipuminen on edelleen kesken, mutta ainakin fyysisesti han nayttaa olevan reippaassa kunnossa.
Nama Maccabia-kisat ovat eraanlaiset "juutalaisten olympialaiset". jotka kisataan Israelissa joka neljas vuosi. Juuri naista kisoista oli myos kyse, kun 12 vuotta sitten samassa postauksessa mainitsemani australialaiset urheilijat putosivat samaan jokeen.
Kisoihin ottaa osaa myos Suomen joukkue, jossa on yli 30 osanottajaa. Tama on suuri luku ottaen huomioon juutalaisten pienen (n.1500) maaran Suomessa. Kaiken kaikkiaan osanottajamaita on noin 50.
Urheilijoiden taso ei ole aina ihan maaiman huippua. Kisojen tarkein tarkoitus taitaakin olla vahvistaa juutalaisnuorten yhteytta Israeliin ja juuriinsa. Varmaan monia romanttisiakin yhteyksia syntyy tana aikana.

2 kommenttia:

BLOGitse kirjoitti...

eli nuo kisat voi olla myos deittailukisat! :)

anumorchy kirjoitti...

Tottakai! Moni liitto on varmaan saanut alkunsa noissa kisoissa.