lauantai 1. joulukuuta 2012

Banaaneja tuhoamassa

Torstaina pieni aukko kommunikaatiossa johti siihen, etta mies oli jaatelotarvikkeita
ostaessaan myos napannut ison nipun banaaneja mukaansa. Mina tulin kotiin
marketin kautta, ja kun banaanit olivat tarjouksessa, pitihan niita ostaa.
Tuloksena banaaniroykkio, jota tuskin kahteen pekkaan voittaisimme.

Kakut ovat aina tervetulleita perjantai-illan sapattiaterian paatteksi, joten
etsin netista banaanikakkuohjeita. Valitsin  kaksi, Kotikokin ja Hellapoliisin.
Hellapoliisin versioon lisasin vajaan 100 grammaa karkeaksi rouhittua
maitosuklaata.

Molemmat kakut onnistuivat oikein hyvin, Hellapoliisin versio meni kylla
ykkossijalle vaikka olinkin arvioinut, etta Kotikokin mausteinen versio
olisi parempi. Ehka mausteita voisi laittaa enemmankin.

Banaanithan kasvavat taalla Israelin Valimeren rannikkoalueiilla
 hyvin, vaikka ovatkin vahan pienempia
kuin Suomessa syotavat Chiquitat. Niita saa ympari vuoden. Kesan banaanit
ovat mielestani vahemman maukkaita, eivatka sailykaan lampimassa
ilmassa kovin kauan. Kesalla on muutenkin paljon muita hedelmia tarjolla,
mutta nain syksyn tullessa alan niita taas ostamaan.

Banaanithan kasvavat taalla Israelin Valimeren rannikkoalueilla
 hyvin  ja niita on saatavilla koko vuoden. Maukkaita ovat, vaikkakin vahan pienempia
kuin Suomessa syotavat Chiquitat.
Usein viljelykset on katettu verkoilla, en tieda miksi, ehka jotkut linnutkin
tykkaavat banaaneista. Hyonteisia tuo verkko tuskin torjuu.


 Kesan banaanit ovat mielestani vahemman maukkaita, ja kypsyvat lampimassa
ilmassa turhan nopeasti. Kesalla on muutenkin paljon muita hedelmia tarjolla,
mutta nain syksyn tullessa alan niita taas ostamaan.

5 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

Mina usein teen banaanikakkua kun ovat kaapissa ylikypsyneet.
En ole ennen nahnytkaan tuollaista verkkoa kaytettavan banaaniviljelmalla.

anumorchy kirjoitti...

Hei Sateenkaari,
minkalaisella ohjeella sina kakkua teet?

Mine kirjoitti...

Esikoinen harjoittaa kokeilevaa keittiötä ja teki meille yksi päivä karibialaista kanaa. Siihen tuli banaania ja maistui hyvälle.

Täälläkin kasvaa niitä pieniä banaaneja.

Jael kirjoitti...

Minä taas teen tummuneista banskuista jotain kuivurissa.
Ja mulla on aina jäätyneitä banaaninpaloja pakkasessa;niistä tulee sitten hyviä maidottomia pirtelöitä.

Jael kirjoitti...

Minusta banskut täällä ovat ihan hyviä,mutta parhaimmat olen syönyt Venezuelassa,sellaiset ihan pienet sormen pituiset. Ostimme kerran kokonaisen tertun tien vierestä banaaninviljelijältä.Olivat sairaan hyviä ja päätimme tehdä banaanidietiin.3 päivää söimme vain niitä banaaneja mutta sitten piti jo saada vähän muutakin;D