Tanaan alkoi Hanukka juhja. Lisaa tietoa taalta.
Harmi etta tama juhla ei tuo mukanaan vapaapaivia. Siis kouluista on lomaa,
meilla raskaan tyon tyolaisilla ei.
Hanukkaan liittyy oljyssa paistettujen ruokien syominen. Siis munkit. Mitas jos kerran
yllattaisin ja tekisin rosetteja? Onhan minulla taalla rosettirautakin.
No, tanaan anopin kaskysta tein sitten niita munkkeja, ihan aidin kotoisella vappureseptilla.
Suomessa kaytimme kylla sellaista kookosrasvaa paistamiseen, mutta taalla sita
ei ole.
Siis rypsioljy tulelle. Se tekee aika kauniita kuvioita kattilaan lammetessaan.
Laitoin munkit nousemaan uuniin, jota olin lammittanyt muutaman sekunnin.
Sitten oljyyn...
ja toinen puoli.
Ja tassa niita valmiita.
Kaikkiaan tuli 47 kappaletta. Ah niin hyvia ja kevyita. Ainoa ero munkkeihin suomalaisiin
on se etta kierittelen ne polysokerissa, enka tavallisessa.
Matkalla anopille naimme parissa konditoria-liikkeessa piiitkia jonoja,
ostamassa naita oljypaistoksia. Taalla ne ovat yleensa pyoreita ja isoja palloja,
taikina hadin tuskin jos ollenkaan kypsyy siella sisalla. Sitten niihin valmiisiin
tungetaan viela pahaa punaista hillontapaista ruiskulla. Hyh.
4 kommenttia:
Hyvää hanukaa :)
Onpas komeita munkkeja. Happy Hanukkaa!
Nam nam. Minä kyllä tykkäsin kovasti niistä hillomunkeista siellä :). Mutta aika mahtavan hyvännäköisiä ja varmaan makuisiakin nuo sinunkin munkkisi ovat!
Mukavaa Hanukkaa!
ONpa hienon näköiset reikämunkit! En ole munkkien ystävä mutta tuollaista kyllä maistaisin....
Lähetä kommentti