tiistai 21. toukokuuta 2013

Matkahaaste taaltakin!

Allu tuolla  vastasi matkahaasteeseen, ja minakin nappasin sen!

1. Jos pääsisit tekemään viiden maan tai noin 3000km road tripin missä tahansa päin maailmaa, mitkä maat olisivat listalla mukana? 
Ehka USAssa coast to coast route 66 leppoisasti ajellen. Tai sitten Uusi Seelanti ja seudun muita saaria.

2. Erikoisin kohtaamasi eläin reissussa? 
Viime kesana naimme ilveksen (luultavasti) vilaukselta Suomessa. Ja haita ihan taalla kotona.


3. Paras makumuistosi maailmalta?
Niita on niin paljon! Yleisesti ottaen ruoka Turkissa. Hyvat raaka-aineet eivat vaadi liikaa kekkailua tai mausteita. Vaikka yleensa tykkaankin syoda ruokani tulisin maustein.

4. Pohjoinen vai etelä? Aurinkoranta vai erämaa? Pärjäätkö jälkimmäisessä omin avuin?
Vihreaa luontoa pitaa olla. Eramaata meilla on taalla tarpeeksi.

5. Suosittele matkakohdetta/luontokohdetta Suomessa.
Langinkoski, Helvetinjarvi.

6. Erikoisin kulkuneuvo, jolla olet matkustanut?
Jos kuumailmapallo on kulkuneuvo, niin se sitten. Turkissa aikoinaan. Oli muka miehen 50-v synttarilahja. Pelkasin etta olisi muuten kieltaytynyt. Nain ei kehdannut. Oli hieno kokemus. Aamuheratys kello nelja. Ekana aamuna lento peruttiin kun oli liikaa tuulta. Mika pettymys! Seuraavana aamuna saa olikin mita parhain. Japanilaiset turistit ollivat viskia rohkaisuryyppyina heti aamutuimaan.

7. Mitä matkamuistoja tuot reissusta? Merkkivaatteita vai merivettä?
En kumpaakaan. Yleensa ruokaherkkuja ja korvakoruja.

8. Haavematkakohteesi?
 Taitaa olla Uusi Seelanti. Ehka jaa haaveeksi, kun mies ei tykkaa pitkista lennoista. No ei tykkaa lyhyistakaan, mutta niihin suostuu.

9. Mikä biisi olisi blogisi tunnusmusiikkina ja kuvaa sitä parhaiten?
Tama kysymys ei liity matkailuun, mutta mina liitan sen. Turkin Van-kaupungissa olimme hotellin aamiaisella, kun kuulin telkkarista taman aanen ja loikkasin heti ruudun aareen ja kirjoitin ylos artistin nimen. Tykkaan!

10. Mitä odotat eniten tulevalta kesältä?
No leppoisaa Suomen matkaa tietysti. 

11. Suosittele jotain kesätapahtumaa Suomessa tai ulkomailla!       
Taa on vaikea, harvoin kayn missaan "tapahtumissa".  No kesaiset tanssit Rönnin tanssilavalla
kotikulmilla ehka. Siella oli enne kaksi lavaa. Ylempi vanhoille, humppaa yms, ja nuorille huvipursi (vanha proomu) jossa oli kova meno, kun yhdessa poukkoilttin ja koko homma keinui sen mukaan.
 

4 kommenttia:

Allu kirjoitti...


Kiva kun otit haasteen vastaan. Uusi-Seelanti olisi hieno nähdä, mutta se lento on kyllä niin karmean pitkä. Pitäisi voittaa lotossa ja sitten voisi ottaa business luokan tai jopa ekan luokan, vaikka en varmaan silloinkaan saisi nukuttua lentokoneessa ja katselisin kateellisena miten kaikki muut nukkuvat.

Ei Kukaan kirjoitti...

Tormasin blogiisi ihan sattumalta ja kuinkas osuinkaan juuri oikeaan tarinaan! Uusi Seelanti toivottaa tervetulleeksi kaikki Suomi-matkailijat! Eika se lento ole niin pitka milta se kuulostaa - siinahan kuitenkin nukutaan valtaosa matkasta :) Pistahan viestia jos saat isannan puhuttua ympari, annan mielellani reissuvinkkeja seka pohjois etta etelasaarelle, ja tarvittaessa voidaan toimia vaikka reissun tukikohtanakin :) (asutaan aika keskella pohjoissaarta)
t. Pirongian savolaeset

anumorchy kirjoitti...

Hyva Ei kukaan,
kiitos vinkkitarjouksesta! Tassa on vaan se ongelma etta lento on varmasti VIELAKIN PIDEMPI kuin milta se kuulostaa, koska mina en lennoilla saa nukuttua hetkeakaan. Ja isannan selka ei ole ihan priimakunnossa, joten nuo loputtomat koneessa istumiset eivat ole herkkua hanelle muutenkaan.

Sirokko kirjoitti...

Tuo coat to coast ajan kanssa ajellen on sellainen mistä olen aina haaveillut, olen kait elokuvien uhri. Pitkät lentomatkat vaan on ihan hirvistys, en lähtisi minnekään kauas minäkään, en ennen kuin keksitään teleportation.