perjantai 17. toukokuuta 2013

Tiskirättejä Suomesta?

Pari kuukautta on viela aikaa Suomen matkaan, mutta mietin jo mita
tarpeellista kayttotavaraa sielta taas kannattaisi tuoda. Tuli mieleeni heti nama
ohkaiset tiskiratit (keittioliinat) joita ainakaan taalta Israelista ei loydy.
Pysyvat siisteina, kuivuvat nopeaan, eivat ala haista, halvassa pakkauksessa on
monta joten vaitoonkin menevat tuskatta.

Ovatko muut ulkomaan elavat naita tuoneet tuliaisina? Mita muuta kayttokamaa
tuotte Suomesta? Minulla ainakin on listalla rullassa oleva leivinpaperi (taalta
saa vaan tyhmia arkkeja), liivatelehdet (vaikka onkin tehty sian nahasta ja ei
siis erityisen kosher) ja Dansukkerin aitoa vaniljaa sisaltava vaniljasokeri.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiskiräteistä, aiemmin suosin rullaWettexiä mutta se on mennyt kovin ohkaiseksi. Nyt ostan Sini-tuotteen vastaavaa rullalla olevaa ja se on hyvä ja kestävä. Ensin tiskiluutuna ja sitten siuvousrätiksi ja sitten roskiin.

Petra kirjoitti...

Taalta saa rullalla tuota tiskirattia, vanhempani veivat sita mukanaan Espanjaan kun sita ei saa sieltakaan. Suomesta tuon myös liivatetta, sitruunapippuria silla sita ei saa joka paikasta taalta enka jaksa aina etsia kissojen ja koirien kanssa. Ystava toi pienten lasten hammastahnaa silla taalla oli tarjolla tytölle vuoden vanhana orgaanista, joka pilaantuu nopeasti.

PW kirjoitti...

No naistahan saa aika pitkan listan :) Paallimmaisena imuripussit ja sappisaippua, olen tuonut imurini suomesta aikoinaan ja taalla ei siihen sopivia pusseja myyda. Sappisaippualla lahtee lastenvaatteista kaikki lika pois vaivatta joten se on tullu listalle vasta pari vuotta sitten.

Lisaksi liivate ja lahes kaikki siivousvalineet, liinat, lastat, luutut ja siivoushanskat, meni hermot kun nama paikalliset hanskat kestaa tasan max 3 kertaa ja sitten on jo reika eika edes istu kunnolla kateen.

Satu kirjoitti...

Minä tuon kanssa tiskirättejä! Ennen toin noita samantyyppisiä ohuita, mutta kerran ostin Claes Ohlsonilta niitä sellaisia sieniliinoja, ja ne osoittautuivat niin järisyttävän kestäviksi, että sen jälkeen olen tuonut vain niitä.

Lisäksi tuon suodatinpusseja, kahisevia pakastuspusseja (niitä rullalla olevia) ja tietysti kaikenlaista syötävää, lähtien Weetabixeista. Tänä aamuna taas kaivelin ötököitä täältä ostetuista Weetabixeistä, mistä tulikin mieleeni, että nyt pitää lähteä levittämään ne aurinkoon...

Sirokko kirjoitti...

Tällä hetkellä listalle kirjattu nukkaamattomat ikkunaliinat ja lattiarätit (merkkiä en muista), ihmesieni, puutarhahanskat, Ryvita-näkkileipää, mausteita mm.ehdottomasti tilli, neilikka, kardemumma, herbamare.. ja vielä on 1½ kk aikaa täydentää listaa.

Jael kirjoitti...

Mun mielestä tuollaisia on;Viledalla.Siis mulla on ihan hyviä rättejä joita ostan Hazi Hinamista....
Nyt kun mietin niin yksi juttu jota ehdottomasti tuon Suomesta on astiaharjat.Täältä ei saa hyviä sellaisia.Ja olutmaltaita pitää etsiä myös seuraavalla reissulla..

anumorchy kirjoitti...

Jael,
en ole kylla nahnyt. Hazi hinamissa en ole kayyt aikoihin. Ehka siella on. Astiaharjoja en osaa enaa oikein kayttaa, minusta tuo tiskisieni on ok.

PW,
sappisaippuaa pitaakin kokeilla, en edes tieda millainen se on , mutta sita ovat niin monet kehuneet. Siivouksessa en osaa hanskoja kayttaa ollenkaan.

Sirokko,
ikkunan pesussa kaytan sanomalehtea. Ja tuota sinun maustemaaraasi ihmettelen, kun ainakin meilta saa noita kaikkia. Tilliakin ihanina pakastuskuutioina, tosi kaytannollista. Ja voihan sita aina tuoreenakin taalta ostaa. On vaan sen verran harvoin kaytossa etta mieluummin ostan sita pakastettua.

Lisay kirjoitti...

Minusta taalta loytyy lahes kaikkea,joten en tuo juuri mitaan.
Paitsi suomalaista sinappia ja raesokeria pullien paalle....

Tuula kirjoitti...

Täältä saa kyllä kai kaikkea paitsi sitä ruisleipää. Mutta onneksi osaan nyt leipoa senkin itse :).

anumorchy kirjoitti...

Lisay,
sinappia ja raesokeria tietysti. Joku aika sitten nain kylla raesokeria takalaisessakin kaupassa, mutta kallista oli.

Tuula,
janna etta naikin lahella Suomea ruisleipaa ei loydy. Hyva kun parjaat omilla taidoillasi. Siis ainakin ruisJAUHOJA sitten on siella saatavilla.

Allu kirjoitti...

Tiskirättejä en käytä, tiskaan harjan kanssa, jos käsin tiskaan. Pinttyneet teekupit pesen sellaisella "hopeasienellä", joka on ihan pehmeä ja ei raavi. Niitä saa kalliimmalla hinnalla hienoista astiakaupoista ja alle euron kiinalaisesta supermarketista. Liivatetta löytyy täältä vaikka minkälaista, samoin leivinpaperia. Suomesta tuon mukana pastilleja, Sisua, Läkerolia jne.