lauantai 29. elokuuta 2009

Kokkailua kirjassa ja keittiossa


Tanaan olen lueskellut mukavaa ruoka-aiheista kirjaa, Munakoisojen kiukku. Kirjan novellit kertovat intialaisten naisten elamasta, ja liikkuvat aina jollain tapaa ruoan ymparilla. Tuoksut ja ihmissuhteet on kuvailtu hyvin elavalla tavalla. Tekee mieli menna keittioon, ottaa kaikki mausteet esiin ja alkaa loihtia eksoottista ruokaa.
Tama nyt kuitenkin vaan teoreettisella tasolla. Huiskin eilen keittiossa ihan tarpeeksi, kun valmistin aterian 14 ihmiselle, ja viela bostonkakkuja anopille. Punajuuri-, munakoiso- ja vihannessalaattia. Lihapasteijoita ja kalkkunapastramia (mies teki), tahinia. Paaruuaksi kanaa, riisia, perunaa, vihanneskeitosta. Jalkkariksi bostonkakkua, jaateloa(miehen tekosia myos), ja viela miehen siskon suklaakakkua. Toivottavasti kukaan ei jaanyt nalkaiseksi!

7 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Haluan lukea tuon kirjan. Reipas olet ollut. 14 ruokailijaa on PALJON ja ruokalistasta päätellen jokainen sai vatsansa täpötäyteen.

Ps. sanavahvistussana on exhippi!

Jael kirjoitti...

Minäkin olen kuullut tuosta kirjasta ja kuulostaa kiinnostavalta.Kirjailijalla hassu nimi;-) Ohoh,oletpa ollut ahkera keittiössä;noin isolle joukolle laittaa noin paljon herkullisia ruokia on kovaa työtä!

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, ei voi olla totta: teillä oli oikein runsaat pidot, joissa varmaan kaikki tulivat ravituiksi. Kuvailit tuon keittiöhomman niin, että se oli kuin jostain romaanista. Minäkin haluaisn lukea tuon munakoisokirjan...

Oletko lukenut kirjan Pöytiin ja vuoteisiin, josta on tehty elokuva Suklaata ihollani? Tai oletko nähnyt filmin? En tiedä alkuperäistä nimeä, kun filmi oli portugalin tai esanjankielinen.

anumorchy kirjoitti...

Olen kylla huomannut ettei ole isokaan ero tehda ruokaa 10 tai 20 vieraalle. Sama maara ruokalajeja pitaa kumminkin tehda. Ei se niin tunnu, heittaako sinne uuniin 2 vai 3 kanaa, 10 vai 20 perunaa.
Kirjan ostin heinakuussa Suomesta pokkarina, oli tarjouksessakin viela.
Leena, ei tunnu tutulta. Taytyy etsia.

Jael kirjoitti...

Meksikolaisen Laura Esquivelin kirjoittama kirja, alkuperäisnimeltään "Como agua para chocolate" .Suosittelen sekä kirjaa että elokuvaa.

anumorchy kirjoitti...

Yaelian, ahaa. Nyt sytytti. Siis
כמו מים לשוקולד
hepreaksi. Se on tuttu nimi, joskaan en ole nahnyt. Taytyy etsia.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, sinä se aina muistat kaikki biisit, kirjat, elokuvat, ruokaohjeet...Kiitos, että autoit minua kertomaan Anulle, kirjasta ja elokuvasta, joka oli minusta TOSI vaikuttava. Itseasiassa etsin sen vielä tavalla tai toisella jostain...siis sen filmin.

Voi noita heprealaisia kirjaimia...,miten siellä voi hepren taidoton selvitä...