keskiviikko 12. elokuuta 2009

Uusi suosikkikaupunkini?

Maanantaina kavin vaihteeksi ... Jerusalemissa. Siella on nyt iltaisin 2 viikkoa kestava Chutzot hayotzer" nayttely. Siella esittavat tuotteitaan kaikenlaiset kadentaitajat. On koruja mita erilaisimmista raakaaineista, keramiikkaa, nukkeja, laukkuja, leluja, tauluja ja vaikka mita. Lavoilla on tanssi-, laulu- ja teatteriesityksia. Joka ilta on myos jonkun tunnetun muusikon konsertti paalavalla. Koska saavuimme kaupunkiin jo neljan jalkeen, pysahdyimme ensin tutustumaan toriin. Machane Yechuda-tori on juuri vastapaata Nachlaot-aluetta, josta kirjoitin muutama paiva sitten. En ollut siella ennen kaynytkaan. Tori tuntuikin hyvin miellyttavalta ja siistilta. Osaltaan varmaan positiiviseen mielipiteeseen vaikutti lahes viilea ilma, ja tungoksen puute kun oli vasta alkuviikko. Voin kuvitella millainen sapina siella varmaan on perjantaina.
Sienet olivat hienosti asetteilla. Myyjalla on kylla hiukan vahatteleva ilme...


Viereisen kadun lapset tarkastelevat torin tohinaa.

Porkkanamehua janoon ja terveille silmille.


Muutama tyylikas vahan "out of place" kauppakin on perustettu vihannestiskien sekaan.
Sitten itse asiaan:

Nayttely sijaitsee ihan vanhan kaupungin vieressa lahella Jaffa-porttia.

Koruja, yksi niin monesta kojusta.


Yleiskuvaa. Mukava etta kaikki kojut ja nimikyltit ovat samaa mallia.


Lusikkapatsaita. Tuli mieleen Suomessa nakemani mutteripatsaat.

Olkitaidetta.


Inkkarikin esiintyi.

Retromallisia emaliastioita.

Paikalla oli myos eri maiden nayttelykojuja. Niita oli monen tasoisia ja tyylisia. Perulaiset villapaidat olivat hienoja. Onneksi oli sellainen tungos, etta en jaksanut syventya ostamaan. Saimpahan ainakin matkailuesitteita Puolasta ja Georgiasta. Ja Jerusalemista tietysti. Nayttaa silta etta tulemme matkailemaan sinne aika paljon lahitulevaisuudessa. Nakemista siella on ihan valtavasti, ja kotoa vaan tunnin ajomatka. Ei ole tarpeen olla edes yota.

4 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, nuo lusikkapatsaat olivat todellakin kuin ne Myllyrannan mutteripatsaat. Miehenihän sai sellaisen mutteripatsaan, joka esitti koripalloilijaa.

Sinä ja Jael esittelette Jerusalemia niin, että alkaa nostaa matkakuumetta. Minä vain kärsin kauhean kuumasta ilmasta ja toiseksi pitkistä lennoista ja odotuksista lentokentillä. Että tällainen kranttu! Mutta ans' kattoo ny!

anumorchy kirjoitti...

Tule talvella, silloin siella on KYLMA! Syksyin kevain on myos suoria lentoja, sehan ei kesta kuin noin 4.5 tuntia. Se menee akkia.

Jael kirjoitti...

Machane Yehuda on kyllä ihan tutustumisen arvoinen tori, ja se on käynyt kivan uudistumisprosessin viime vuosina. Kiva postaus.Ja jos Leena tämän lukee, niin samaa sanon kuin Anu,talvella ilma on ihanaa täällä kun taas Suomessa on pimeää ja kylmää....

pikkujutut kirjoitti...

Tahtoo tuonne kans...

Olen jo aikaisemmin sanonut,että Jerusalem on ehdoton suosikkini.Meillä oli pieni mahdollisuus että olisimme pässeet sinne mutta nyt sekin mahdollisuus meni. Sydämeni vuotaa verta. Mutta turistina on pakko tulla käymään, vielä kerran, joskus sitten.