keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Ilotulitus ja koirat

Eilen taalla vietettiin itsenaisyyspaivaa. 62 vuotta tuli tayteen. Juhlintaan kuuluu valtava maara kaupunkien jarjestamaa ilotulitusta aattoiltana. Koirathan eivat paukkeesta tunnetusti pida, ja voivat paniikissa jopa vahingoittaa itseaan.
Tyokaverillani on kultainen noutaja, ja han oli jo etukateen huolissaan. Kun 42-kiloinen otus pyrkii hysteerisena syliin, vitsit ovat vahissa. Kysyin tanaan, miten meni, ja hanella olikin hyvia uutisia, ehka jopa pieni vinkki muille kohtalotovereille. Han otti kaupungilta selvaa, milloin paukutellaan, sulki ikkunat ja laittoi stereot taysille. Ja sehan meni nappiin! Koira ei kuullut, tai ainakaan reagoinut raketteihin lainkaan. Ei kai se rokkijumputuskaan haukun mielesta kauhean mukavaa ollut, mutta pienempi paha kuin paukkupaniikki. Onko kukaan muu kokeillut?

12 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

En ole kokeillut mutta nauratti ajatus ison koiraan syliin kapuamisesta :)

Allu kirjoitti...

Meidän tuttavat lähti kultaisen noutajansa kanssa aina uudenvuoden aatoksi kauas pois kaupungista, kun koira tuli muuten hysteeriseksi, se pelkäsi jopa lentokoneita, mutta niin tekee emäntänsäkin. Eikös sitä sanota, että niin koira kuin isäntä/emäntä.

Lezzie kirjoitti...

Voi kauhistus jos meidänkin 85-kiloinen bernhardi pyrkisi syliin! Meillä on joskus mökillä pyrkinyt venetsialaisten paukuttelun takia sisälle mutta hieman raskaskuuloiselle hauvalle se on riittänyt.

Tuula kirjoitti...

Kiitos vinkista.

Meilla otetaan uudenvuodenyona koirat sankyyn, jossa ne menee peiton alle. Jotkut koirista ovat olleet ihan hysteerisia.

Mutta pahempi juttu on lampaat, niita kun ei voi oikein sankyyn ottaa...ainakaan kaikkia...

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, me ollaan tehty toi sama juttu joka uusi vuosi molempien noutajien kanssa. Se toimii. Jotkut hankkivat jopa rauhoittavia eläinlääkäriltä.

Minä en pidä ilotulituksesta ollenkaan. Rahat taivaan tuuliin, vaikka joka minuutti kuolee jossain lapsi nälkään. Ja mikä sotku siitä tulekaan ja kukaan ilotulittaja ei siivoa jälkiään.

Sirokko kirjoitti...

Meillä on ollut paukkuhysteerisiä koiria, mutta paukkeet kestää täällä viikko tolkulla, ei voi koko aikaa soittaa musiikkia täysillä, aika hirveää koiraparoille. Onneksi nykyiset koirat eivät välitä.

Jael kirjoitti...

Onneksi mulla on pieni koira! Suljin kaikki ikkunat,ja otin hauvelin syliin.Sydän sillä hyppi aika villisti.Monta kertaa täällä lähistöllä muutenkin paukutellaan noita ilotulituksia,ja Bambi on silloin ihan vauhkona parka pieni.

Sateenkaari kirjoitti...

Onnea itsenaisyyspaivalle nain jalkikateen.

Lissu kirjoitti...

Hieno neuvo koiranomistajille! Kiitos kaikista edellisistà postauksistasi. Nyt kun vieraani on kotonaan juuri nàillà hetkillà (toivotttavasti), on minulla aikaa surffailla blogeissa. Aion vielà retkeillà kanssasi, sillà postauksissasi on niin paljon tarjolla.

anumorchy kirjoitti...

Janna miten ne koirat niin pelkaakin. Kissoja se ei taida haitata ollenkaan, onko kokemuksia?
Lissu, kiva kun ehdit taas kaymaan. Pari jarjestettya retkea on viela tiedossa. Sitten alkaa kesatauko, taytyy jarjestaa itse. Uusi design-museo ainakin pitaa katsastaa.

Nurkkalintu kirjoitti...

Ihania kuvia täällä blogissasi. Tulen uudelleen katselemaan ihan ajan kanssa.

Juu, meillä on kokemuksia kissan vauhkoontumisesta uudenvuodenaattoina. Stressaa se meteli ja välke ainakin meidän kisua. Se hakee meistä turvaa ja välillä sukeltaa sängyn alle piiloon.

Flunssasta ja hampaasta huolimatta toivon viikonloppusi olevan hyvän. Pikaista paranemista!

Meilläpäin sataa nyt lunta, vaihteeksi....

Jael kirjoitti...

Design-museossa en minäkään vielä ole käynyt,vaikka on melkein kävelymatkan päässä,pitää munkin sinne mennä.