torstai 1. huhtikuuta 2010

Porkkanakakkua

Olen tehnyt pari kertaa mukavan helppoa porkkanakakkua, ja tassa ohje teillekin.
Kotoisin paikallisen kokin Karin Gorenin nettisivuilta. Karin kuvassa oikealla.

Ohjeesta tulee 2 pienehkoa kakkua. Viime kerralla tein puoli annosta 1.8 litran
vuokaan, joka ei ihan kunnolla tayttynyt, vaan eipa haitannut.

Terveellinen porkkanakakku

3 dl fariinisokeria (laitoin varmaan vaan 2 tai 2 1/2)
1 1/2 dl oljya (laitoin rypsi)
4 munaa
1 1/2 dl maustamatonta tahinia
2 1/2 dl jauhoja (ohjeessa puolet taysjyva, mina laitoin vaan valkosta)
1 tlk leivinjauhetta
1 tlk soodaa
1/2 tlk suolaa
1 - 2 tlk kanelia
1 tlk maustepipuria
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (350 gr)
2 - 3 dl rouhittua saksanpahkinaa

Sokeri, oljy, munat ja tahini sekoitetaan hyvin.
Jauhot, kohotusaineet ja mausteet sekoitetaan keskenaan ja lisataan.
Lopuksi porkkanaraaste ja pahkinat.

Vuoat voi jauhottaa sesaminsiemenilla jos haluaa korostaa terveysefektia, Jauho tai
korppujauhokin tietysti kay.
Leivotaan 160 asteessa 50- 60 minuuttia. Sailyy maukkaana useemman paivan.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Karin on teennäisine hymyineen kamalan ärsyttävä,mutta hänellä on hyviä reseptejä.

anumorchy kirjoitti...

Totta puhut, Yael! Vasta kun tyopaikan synttarikahveilla sain maistaa tata kakkua ja muitakin Karinin tuotteita, aloin uskoa, etta kannattaa kokeilla!

*Rivqa* kirjoitti...

Olipa kiva kakku-resepti sinulla! Täytyy joskus kokeilla.
Mukava saada reseptejä lisää. :-)

Ja kiitos postauksesta sivullani, se oli mukava ylläri!

Chag Sameach!