lauantai 16. toukokuuta 2009

Euroviisuja...

Euroviisut on Israelissa tarkea juttu. Niinkuin Suomessakin. Ja varmaan monissa muissakin pienissa maissa.
Tana vuonna meilla esittajat valittiin etukateen, ja kansan paatettavaksi jai vain kappaleen valinta.
Esiintyjat onat Achinoam Nini ja Mira Awad. Achinoam on juutalainen, jemenilaista syntyperaa (kuten edellisetkin Israelin viisuvoittajat Yizchar Cohen, Gali Atari ja Dana International). Yemenilaisilla on kai musiikki veressa. Mieheni lauloi aikoinaan koulun kuorossa, ei sen enempaa.
Achinoam on esiintynyt paljon ulkomaillakin monissa isoissa tilaisuuksissa ja on tunnettu etnisesta "world music" tyylistaan.
Mira Awad on nuorempi, arabiperheesta Galileasta. Heidan yhtesityonsa tuntuu toimivan hyvin, ja aanet sopivat yhteen. Taytyy toivoa etta parjaavat viisusirkuksessa! Ohjelman avaus sirkustemppuineen oli hyvin kuvaava!
Achinoam kuvassa oikealla, Mira vasemmalla).

Edit,
Eivat sitten parjanneet kauhean hyvin, ei Suomi eika Israel. Ei kumminkaan tarvinnut haveta kenenkaan esiintymisia. Onnea vaan Tuulalle ja muillekin mahdollisille norjanmaalaisille lukijoilleni!

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

He esiintyivät tosi hyvin ja niin myös Suomen edustajat.
En tiennyt ennenkuin kilpailijat valittiin, että Mira on puoleksi bulgarialainen.Tästä minua valisti tuttavapariskunta Galileasta, jossa mies on kristitty arabi ja vaimo bulgarialainen, ja heidän lapsensa siis aivan kuten Mira, puoliksi arabeja puoliksi bulgarialaisia.

anumorchy kirjoitti...

Aivan, luin tuosta jostain. Hehan vitsailivatkin siita etta monet luulevat etta tumma Achinoam on se arabipuolisko ja Mira juutalainen.

Tuula kirjoitti...

Minusta Israelin laulu oli ihan kuunneltava. Mietin minakin, etta miksi Mira on niin vaalea, vaan nyt sain selityksen.

Taalla on heratty euroviisuhuumaan voiton jalkeen. Toivottavasti saamme viisut tanne meidan nurkille Lillehammeriin, niin tulee taas vahan sapinaa ;).