maanantai 4. toukokuuta 2009

Myrskya ja myteria...

Hiekkaa silmissa, tukka kuin variksenpelattimella, kurkku hiekkapaperia... nain saavuin aamulla toimistoon, ja sittenkin vain hadintuskin. Yolla alkoi kuuma ja kuiva itatuuli, joka yltyi aamua kohden raivoisaksi myrskyksi. Kukkaruukut lentelivat parvekkeella, suurin osa limoviikunoiden lehdista repeytyi irti kokonaan.
Naapurin parvekkeella on puutarhakeinu joka teki melkein taysia voltteja. Se oli liikkunutkin ihan kaiteen reunaan, ja uhkasi hillittomasti heiluessaan rikkoa lasikaiteen. Just kun katsoin, istuinosa putosi koukusta toiselta puolen lattialle, ja nain lasi pelastui.
Lamminta oli paivalla parhaimmillaan 38 astetta, ja myohemmin kaikki peittyi tuulen tuomaan eramaan polyyn ja nakyvyys oli lahes nolla. Lentoliikenne hairiintyi, tulipaloja syttyi, seka maastossa etta rakennuksissa, ja niita oli lahes mahdoton sammuttaa tuulen ja kuivuuden vuoksi. Puita kaatui ja sahkokatkoja oli monin paikoin. Nyt kaikki on jo rauhottunut. Parvekkeen lattia tuntuu jalkapohjaan, niinkuin jauhossa kavelisi. Alastomat limoviikunan oksanrangat torrottavat surullisina. Annoin niille paljon vetta ja lannoitetta, pidetaan peukkuja etta toipuvat.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kamala ilma tosiaankin oli! Heräsin aamuyöllä siihen että tuuli kolisteli ja sitten nukkumisesta ei oikein mitään tullutkaan. Olin jättänyt tässä toisessa huoneessa, jossa tietokone on, ikkunan ihan vain vähän raolleen ja samoin olkkarissa, mutta pölyä tullut hurjasti. Ja kurkkua kuivannut koko päivän! En muista että viime vuonna Karmielissa olisi näin paha sharav ollut tai sitten olen vain unohtanut...
Toivottavasti limoviikunasi toipuu.Mun yrtitkin heilui ruukuissaan tuulen takia sen verran että ei ihan hyvältä näyttänyt....

anumorchy kirjoitti...

Juu, nukkumiset jai vahan vahiin. Edes ylistetyt korvatulpat ei auttaneet. Bonuksena se etta asutaan 16.kerroksessa ja itapuolella.

ebrufin kirjoitti...

No jopas teilla siella:( Meilla tanaan on satanut sellaista kesatihkua koko paivan, ja nyt pitaisi alkaa sitten helteiden;)

Noin ylhaalla varmasti puhaltaa aika ikavasti?