perjantai 8. toukokuuta 2009

Kirjahylly kukkii

Viime kesana kateellisena seurasin miten S. blogissaan kertoi posliinikukan jatkuvasta kukkimisesta, toukokuusta myohaan syksyyn. Oma kasvini kukki vain lyhyen aikaa kevaalla.


Tana vuonna tilanne nayttaa olevan parempi. Ensimmaiset nuput ovat juuri aukeamassa, ja muita pienempia nayttaa kehittyvan jatkuvasti.Minun kasvini on sisalla kirjahyllyn paalla. Lannoitusta ei ole saanut ja kastelukin aina valilla unohtuu tuon korkean sijainnin vuoksi.

Jatkoa illalla...kavimme anopilla syomassa ja silla aikaa kaikki nuput olivat taysin avautuneet. Upeaa! Tuoksu ei kylla ole oikein meidan makuumme, mutta kukat sitakin enemman. Teralehdet ovat paksut, ja koko kukka jotenkin epatodellisen oloinen, kuin muovista tai vahasta tehty. Englanniksi sita kutsutaan myos nimella wax-plant. Kasvi tunnetaan myos Hoya nimella, netin mukaan silla on lajikkeita vaikka kuinka.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa hienosti puhjennut tosiaankin kukkaan!

S. kirjoitti...

Tana vuonna on toisinpain! Minun posliinikukassa ei ole viela edes nuppujakaan. Kavin juuri tutkimassa, olen ollut niin kiireinen viimeiset pari viikkoa etta en edes tieda mita kasveilleni kuuluu. :-) Blogisi on alkanut tosi kivasti!

Tuula kirjoitti...

Onpas erikoisen ihana kukkanen!

Rosmariini kirjoitti...

Hei ja kiitos käynnistäsi minun blogissani. Hauskaa saada viesti jostain kauempaa. Sinulla on paljon hienoa ja mielenkiintoista asiaa, omat tarinat ja kuvat tuntuvat aina vähäpätöisiltä kun lukee ihmisistä ja näiden kokemuksista ja retkistä maailmalla. Ainoa yhteinen asia tällä hetkellä: Minunkin posliinikukkani kukkii juuri nyt, toistamiseen tänä vuonna! Hyvää jatkoa ja kesää! Tulen toistekin!