sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Sapattina Galileassa

Lauantaina retkeilimme Galileassa. Loppukevaan luontoa vallitsi salvian ja oreganon tuoksu, joka korostui lampimassa ja lahes tuulettomassa saassa. Kohta kaikki kuivuu ja kellastuu kesaksi.

Muutamia kukkia viela onnistuimme loytamaan varjoisimmilla paikoilla. Pohjoiseen kaantyvat rinteet kuivuvat hitaammin ja niiden kasvisto on yleensa runsaampaa ja rehevampaa.
Tama sininen kukka on salaattikasvina tunnetun endiivin sukulainen.

Oreganon tuoksu tuli tasta kasvista.



Tama taitaa olla gladiola Suomessa....



Ujon kaunokaisen nimi ei ole tiedossa.

Orkidan sukuako?


Polkumme kulki tammimetsassa. Taalla tammet ovat pienehkoja ja piikkilehtisia. Tammia on useampaa lajia, osa ikivihreita ja toiset varistavat lehtensa talveksi.


Tammien joukossa on myos laakeripuita ja kiipeilevia koynnoksia. Talla koynnoksella on aika veikeat kukat.


Polkumme paattyi "kivipuistoon", jossa vuosituhansien eroosio on kuluttanut kivet erikoisiin muotoihin. Puistosta on vaikea saada edustavaa kuvaa. Oikean ilmapiirin tuntee vasta kivimuodostelmien valissa kierrelessa.

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kauniita kukkakuvia onnistuit ottamaan! Tuota oreganon tapaista näin minäkin itsenäisyyspäivänä. Missä päin Galilia olitte?

anumorchy kirjoitti...

Olimme bussimatkallla. Ensimmainen patikkaosa kulki Yarka-druusikylasta Pelech-kibbutsiin ja iltapaivan osa Tefen-teollisuusalueelta Kisra-druusikylaan.

Jael kirjoitti...

Yarkassa olin monta kertaa asuessani Karmielissa.Koko kylä on kuin ostoskeskus....Kiva tehdä tuollaisia patikkaretkiä.

anumorchy kirjoitti...

Sita meidan oppaammekin sanoi. Taytyy menna sinne joskus shoppailumielella. Onko kauppavinkkeja?

Jael kirjoitti...

Siellä on ensinnäkin yksi maan parhaimmista supermarketeista, mahtava valikoima ja tosi edullisia tarjouksia ja niiden astia/kodin koristepuoli on tosi hyvä ja edullinen.Tosin sapattina tungos on valtava! Ja sitten siellä on sellainen parikerroksinen vaatetavaratalo, josta löytyy vaatteita, myös merkkivaatteita, edullisesti.Molemmat pääkadun varrella.

Tuula kirjoitti...

Olipa paljon hienoja kuvia!

pikkujutut kirjoitti...

No apua, minakin muistan tuon Yarkan (taytyi kysya miehelta varmistus)..en muusta mutta noista kaupoista mita Yaelian mainitsi :). Tuollainen kivijuttu jai siis kokonaan nakematta.

anumorchy kirjoitti...

pikkujutut, juu taytyy kai menna shoppailemaan sinne tosiaan. Milloin olet taalla ollut? Pikanko aikaa?