maanantai 18. tammikuuta 2010

Eramaan voimaa


Muutama kuva Israelin etelasta tanaan. Negevin autiomaa sai oikein kunnon vesiryopyn. Lahes vuotuinen sademaara tuli muutamassa tunnissa.  Yleensa kuivat joenuomat muuttuivat hetkessa jopa pari sataa metria leveiksi vyoryviksi vesimassoiksi. Bussin matka loppui nolosti.


Tassa  oli viela aamulla silta, mutta eipa ole enaa. Muutama kyla on nyt ihan motissa.Tasta nakee, etta aurinko jo paistaa, eli nopeasti meni ohi.Poliisiautollekin kavi vahan hassusti.

Useita ihmisia pelastettiin tulvien keskelle jumiutuneista autoista ja rekoista helikopterien avulla. Saapahan armeija harjoitusta... mutta siis tosi ihmeellista, kun tasta varoitettiin ja kaikki tiesivat etta tulvia on tulossa. Yksi ihminen on kuollut ja toinen kadoksissa (tuskin paljonkaan toivoa hengissa loytamisesta), ja nama olivat varta vasten menossa tulvia bongaamaan. Olisihan se tosi upeaa nahda nama harvoin virtaavat eramaajoet, mutta luulisi etta oma henki on sittenkin arvokkaampi. Virtaavalla vedella on uskomaton voima!

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Oli se aika hurjan näköistä.Mutta lyhyt oli tämä "talviepisodi" taas, nyt paistaa jo aurinko ja taivas ainakin mun lähistöllä pilvetön...

Sirokko kirjoitti...

Kun harvoin sataa niin kerralla vuoden tarpeet. On tosi hurjan näköistä, kuka tuonne nyt lähellekään vapaaehtoisesti yrittää, ihmisillä on kumma hinku kokea äärimmäisiä elämyksiä.

Lissu kirjoitti...

Luonto on voimallinen. Sità on nyt nàhty esimerkkejà maailman eri kolkilta. Extremeà jotkut etsivàt. Etnan rinteillàkin asustelevat, vaikka alue on asutuskiellossa!!!

Allu kirjoitti...

Aika äärimmäisyyksiä tosiaan.