torstai 28. tammikuuta 2010

Suksille!

Israelin pohjoiskolkassa on Hermon-vuori, jossa on maan ainoa hiihtokeskus. Tasta linkista paasee katsomaan webbikameroita. Valitettavasti sivu on hepreaksi, vastaava englanninkielinen ei toimi hyvin. Sivulla on nelja kuvaa, joita klikkaamalla nakee reaaliaikaisia kuvia. Ainakin alempi vasemmanpuoleinen nayttaa rinteessa olevia laskettelijoita.

Hiihtokeskus avattiin eilen, huomenna siella ei varmaan ole enaa tarpeeksi lunta lasketteluun. Lapsiperheet ja muut muovisakkilaskettelijat varmaan valtaavat alueen viikonloppuna. Ihmiset valittavat kalliita paasymaksuja
mutta nain huonolla lumivarmuudella kylla ymmartaa, etta yllapitokustannukset ovat korkeat ja tuloja ei joinain vuosina ole juuri yhtaan.

Hermon on 2814 metria korkea. Itse huippu on Syyrian puolella. Israelin puolen korkein kohta on vahan yli 2200 metria. Kavin siella pari vuotta sitten. Toukokuun lopussa oli edelleen suuria lumilaikkuja, ja niiden valissa kasvoi ihan outoja alppikasveja pienine kukkineen. Leskenlehtia ja sinivuokkoja ei sentaan loytynyt.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kävin siellä 2004.Eksä lasketteli,minä olin siellä kahvilassa ja tärisin kylmästä.Silloin oli paljon lunta.

pikkujutut kirjoitti...

Minä kävin siellä 2002 ;). Ja nyt mietin että jatkuuko se vuori tännekin puolelle.Mielestäni kyllä mutten ole 100 varma.

anumorchy kirjoitti...

Pikkujutut, luulisin. Kun vuorikin kuuluu johonkin Anti-Lebanon-vuorijonoon.