tiistai 8. syyskuuta 2009

Loppukesan herkkua...

on ainakin minulle passion-hedelma. Viime vuonna se kasvoi parvekkellani. Talven tuulet kuitenkin repivat siita lahes kaikki lehdet pois, eika se kevaalla ollut halukas kasvamaan uudestaan. Tana kesana piti sitten tyytya kaupan (torin) hedelmiin. Viime viikolla menin Tel Aviviin etsimaan Kroatia-opasta, ja matkalla poikkesin Carmel-torille. Piti ostaa vain yksi rasia hedelmia, mutta kun toisen sai puoleen hintaan, en tietenkaan voinut vastustaa kiusausta.
Koynnostavassa kasvissa on koristeelliset kukat. Talla "perusmallilla" on paljon koristeellisia lahisukulaisia erivarisine kukkinee. Ainakin punaisia, sinisia, violetteja ja valkoisia loysin.

Hedelma on alussa vihrea ja silea. Kypsyessaan se tummuu ja rypistyy. Syotavan kypsat putoavat yleensa maahan.


Hedelmaliha on joidenkin mielesta epamiellyttavan nakoista vihrean oranssin varin ja isojen siemenien vuoksi. Mieheni mielesta se muistuttaa sammakonkutua. Maku on ihana, eika minulla ole mitaan sita vastaan, etta saan syoda koko laatikollisen yksin!

9 kommenttia:

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

MInä en ole koskaan syönyt passioita! Mutta mehua juonut.

Kauniit kukat, jotenkin draagisen kovat --- herkät.

ebrufin kirjoitti...

Voi etta se on kaunis kasvi, ja mita mahtavaa satoa se antaakaan!

Jael kirjoitti...

Onko nuo kukat ja hedelmä sun passionhedelmästä? Mulla on myös passionhedelmäkasvi,se kukki keväällä aika ahkerastikin,mutta hedelmiä siihen ei tullut.Mä tykkään kauheasti noista passionhedelmistä,pakkanenkin on sosetta täynnä....

BLOGitse kirjoitti...

Nami nam!
Tykkaan! Tuo kukka on tosi kaunis...

anumorchy kirjoitti...

Yaelian, kuvat on omasta kasvista ja hedelmasta viime vuodelta. Viimenen vaan tan vuoden ostohedelmasta. Mina silloin tupsuttelin niita kukkia pienella pensselilla polyttymista edistaakseni. Ehka se auttoi.

Jael kirjoitti...

Aha,kiitos vinkistä .teenkin sitten niin kun ja jos seuraavan kerran kukkii...

Leena Lumi kirjoitti...

Passion on herkullista. Koska täällä kaikki hiukankin eksottinen myydään liian raakana, ostan kaikenlaista, missä mukana passionhedelmää jogurteista mehuihin. Munakoiso on niitä harvoja, joita täällä saa hyviä, mutta talvella hinta aika huikea.

Tuo pensselipölytys on oivallinen vinkki.

finkinja kirjoitti...

Mä "pihistin" kaverin puutarhasta noita hedelmiä ja kuivatin siemenet, nyt niistä on kasvanut kesän aikana jo tosi korkeita köynnöksiä:) Saankohan ensi vuonna jo satoa;)

Allu kirjoitti...

Nam, rakastan passionhedelmää.