sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Taytetyt paprikat

Pienet keltaiset paprikat kaupassa, niita ei voinut vastustaa.
Ensin kannat pois ja tarkka sijoittelu kattilaan.

Sitten tayte. Jauhelihaa,sipulia, riisia, korianteria, pikkusen tomaattipyreeta.

Kamat sisaan.

Liemeen tomaattipyreeta, vetta, sipulia, valkosipulia, kanaliemijauhetta.
Puolitoista tuntia pienella tulella ja hyvaa tuli.


9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami! Tosin omani laitan ilman jauhelihaa...Nuo pikku paprikat ovat söpöjä:)

Allu kirjoitti...

Onpas herkullisen näköistä!

Tuula kirjoitti...

Oi vau, noinhan noista tulee varmaan ihania, kun ei laita uunissa!!! Ja siis ilman lihaa, kuten Yaelian :). Kiitos vinkistä.

Mine kirjoitti...

Täällä myös syödään dolmia. Yleensä niistä vihreistä pienistä tehtynä. Kyytipoikana maustamatonta yugurttia.

Näyttää ihanalle:).

Jael kirjoitti...

Tuli tässä vielä mieleen,että joku aika sitten luin päivälehdestäni (Haaretz)ruokatoimittajan ihanan ohjeen täytetyistä vihanneksista,jonka haluaisin tehdä lihattomana.Sama ohje on myös hänen blogissaan
http://www.blog.limortiroche.com/2012/01/%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C/

anumorchy kirjoitti...

Hyvaa tuli, talla kertaa en tupannut sita taytettakaan liian tiiviiseen. Riisihan turpoaa niin paljon kypsyessaan.

Mine,
Turkissa on ihanat taytetyt paprikat. Niin simppelit, ilman lihaa ja tarjoillaan kylmina, ainakin missa olen maistanut, ja silti niin maukkaita.

anumorchy kirjoitti...

Yael, WOW, ompa herkullisen nakoinen kattilallinen!!

Mine kirjoitti...

Eikö niissä muka ole lihaa??? Minusta kaikki mitkä minä olen syönyt on jauhelihatäyteisiä?

anumorchy kirjoitti...

Ainakin niissa mita me soimme hotelleissa kylmina alkupaloina, ei ollut mielestani lihaa. Jotain pienia kuivatun puolukan nakoisia "marjoja" kyllakin. Onhan niista varmaan siellakin useita eri versioita.