maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pestoa....

Ei tullut Jerusalemin matkasta tanaan mitaan, vatsa ei ole priimakunnossa.
Vahan liian extremea lahtea sinne vanhaan kaupunkiin seikkailemaan, jos
sattuisikin TOSI PIKAINEN vessan tarve yhtakkia.

Siis otsikon asiaan. Kerasin parvekkeelta mielestani huomattavan maaran
basilikaa ja jauhoin sen oliivioljyn ja parmesaanin kera. Ja mika oli tulos?
Tammonen tuskin desin kokoinen purkinraapale. Taman jalkeen ymmartaa
miksi pieni purkki pestoa kaupassa saattaa maksaa 4 euroa.Kaupan pestoihin
kylla varmaan lisataan kaikenlaisia "tayteaineita". Minun tekemani on ehtaa
tavaraa.

Purkin kanteen varoitus isannalle, etta tama on pestoa. Han kun inhoaa
basilikan hajua. Hanelle tulee mielikuva mummoista, jotka toivat
basilikanippuja synagoogaan sapatin paattyessa jotai "tuoksuvia
yrtteja" symboloimaan. 

Harmi kun ilma tummentaa peston pinnan aina ruman ruskehtavaksi. Tuossa
kuvassakin se jo vahan nakyy, vaikka on ihan tuoretta.



4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

En ole koskaan täällä ostanut valmista pestoa...torin basilikakimput ovat välillä tosi suuria ja tulee kunnon annos pestoa.Suomessa asuessa tosin ostin myös valmista pestoa.Esim. Rainbown punainen pesto on tosi hyvää ja Lidlinkin punainen pesto aika hyvä.

Jael kirjoitti...

Toivottavasti maha voi jo paremmin....

anumorchy kirjoitti...

Tulee sen verran harvemmin kaytya torilla, etta joskus sorrun siihen valmiiseen.
Maha on taalla hetkella rauhallinen, saa nahda mita jatkossa.

Mine kirjoitti...

Itse tehden ainakin tietää mitä purkki sisältää:).