Sunnuntai-iltana leivoin pipareita, tama oli jo toinen satsi. Ensimmainen
kun oli vahan sellainen koevedos. Hyvin sekin onnistui ja meni nopsaan
kotikayttoon.
Suomalaistyylista siirappia ei taalla hevin loydy, mutta taatelisiirappi (paikalliselta
nimelta silan) toimii hyvin. Muut mausteet taalta loytyykin ihan joka kaupasta.
Kaneli, kardemumma, neilikka, inkivaari, maustepippuri.
Uunia pitaa vahdata tarkkaan, kun ohuet ja tummanruskeat piparit palavat
aika akkia. Talla kertaa onnettomuuksia ei kaynyt.
Taas kerran vanha aidin "101 leivinohjetta" kirja toi hyvan tuloksen.
Pomeranssin kuorta ei nyt ollut mutta ehka maustepippuri korvasi sen.
Tassa osa suolaisen poydan tarjoiluista meidan suomikirjaston juhlissa.
Upeita voileipakakkuja. Herkullisia karjalanpiirakoita munavoilla myos nautimme.
Taisivat olla viela uunissa lampiamassa kuvan ottohetkella.
Ja niita makean puolen herkkuja!
Hanukkakynttilat sytytettiin, laulettiin Maamme-laulu ja kuunneltiin hienoa
viulunsoittoa.
8 kommenttia:
Piparit ovat tosi kauniita ja tasaisen värisiäkin.
Nuo voileipäkakut saavat veden kielelle.
Oli kivat juhlat ja niin makoisat tarjoilut!
Olipa kivaa, kun siskotkin ehtivät tulla juhlimaan!
Tuttu tuo paraisten pipariohje, äitikin leipoi aina tuolla ohjeella.
Mun piparit on vielä leipomatta, teen kyllä ja lähempänä joulua, ettei tule kaikkia napsittua liian aikaisin!
Namskis vaan! Saapasmaalaiset suorastaan ahmivat tekemiäni pipareita. Vien aina mukanani valmista piparkakkumaustetta, myös heille lahjaksi.
Hyviä olivat nuo piparisi:) Ja oli kivat juhlat:)
Täytyy tunnustaa, että olen oikonut noissa piparihommissa. Lapsille kun kelpaa ihan samalla lailla kaupan valmistaikinakin, niin tulee sitten käytettyä sitä.
Onpas teillä ollut melkoiset Suomi-herkut. Henkilökohtaisesti oon kyllä sitä mieltä, että piparitaikina on parempaa kuin piparit. :-)
Hienot juhlat ja tarjoilut. Isanta oli alussa vahan ihmeissaan voileipakakuista mutta kylla maistui.
Lähetä kommentti