tiistai 27. lokakuuta 2009

Surikaatteja

Viikonloppuna lomailimme pohjoisessa (eihan tassa olla pitkaan aikaan lomailtukaan!), ja vierailimme Naharyan kaupunkin botaanisessa puutarhassa. Botaniikan lisaksi paikalla oli faunaakin, ja vielapa varsin mielenkiintoisia yksiloita. Nama Kalaharin eramaasta kotoisin olevat mangustit eli surikaatit ovat sellaisia ikiliikkujia, etta niiden touhuja jaksaa seurata pitkaan. Tassa ollaan syomassa vesimelonia.

Joku ryhman jasenista on aina vartiossa, vihollinen saattaa tulla milloin vain! Petolinnut, kaarmeet ja muut vaarat huomataan jo kaukaa. Varoitushuudon kuultuaan koko lauma santaa salamana maan alle.

Lauma on hyvin sosiaalinen. Jatkuvasti leikitaan, painitaan, rapsutellaan ja muuten vaan kellitaan yhdessa. Pikkuiset pennut pyorivat muiden joukossa. On vaikea erottaa kuka on kenenkin emo.


Lisaa tietoa naista pikku vilpereista saa taalta.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herttaisia nuo surikaatit! Niin monta kertaa kun olen ollut Nahariyassa enkä edes tiennyt tuosta botaanisesta puutarhasta! Kiva kun blogien välityksellä aina oppii jotain uutta....

anumorchy kirjoitti...

Ehka ei monet muutkaan! Olimme nimittain ainoat vierailijat siella. Paikka on avattu jo vuonna 2003.

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, olen ihan hulluna myös mangusteihin. Katson kaikki luontodokkarit mitä niistä tulee. Ne ovatkin todella tuollaisia, että on esim. tähystäjä vihollisten varalta etc. Ihana postaus!

ebrufin kirjoitti...

Voi miten suloisia! Tuohan saattaisi olla kivampi kuin marsu;)

anumorchy kirjoitti...

ebrufin, kylla nuo olisivat varmaan aika reppanoita, jos olisi vaan yksi tai kaksi niita kotona lemmikkina. Tarvivat sen yhteison, luulisin. Kylla niita varmaan on yritetty, muttei ole kai onnistunut. Silla tapaahan ehka marsunkin lemmikkina kaytto alkoi. Otettiin luonnosta ja huomattiin etta on kiva.

BLOGitse kirjoitti...

hahaha, mina olen just tuollainen - en fyysisesti nayta tuolta (no en!) mutta samalla tavalla on aistit auki...ettei vaan mene ohi mitaan huomionarvoista. Ihania elukoita!
Ja taas te lomailitte...
Jaiko teihin joku matkapistos?

Sirokko kirjoitti...

Taisitte addiktoitua tien päälle. Hauskoja veitikoita!