Kokkailin pitkasta aikaa taytettyja paprikoita.
Tykkaisin tehda useamminkin, mutta tavallisista marketeista
ja hevikaupoista on vaikea loytaa tuollaisia suloisen pienia yksiloita
ja isot ovat liian isoja "annospaloiksi" ja vaikea niita on kattilaankin sovitella.
Taytetta odottamassa.
Paistettua jauhelihaa, riisia (osa kokojyvaa), persiljaa ja mausteita.
Riisihan siis laitetaan kypsyttamattomana. Olipas vaikea sana. Piti ensin kirjoittaa
etta raakana, mutta se ei kuulostanut hyvalta.
Tietysti taytetta jai taas ylikin. Niin kuin aina. Mutta Kekkonenhan(?) jo
aikoinaan sanoi ettei hyvin piisaa jos ei jaa vahan yli.
Missahan yhteydessa han mahtoi taman sanoa?
Tomaattipyreeta, vetta ja mausteita liemeen ja tulelle.
Ihmeesti se riisi turpoaa aina mutta ei haittaa.
Valmista.
Ihan kuin kuulisin ukkosen jostain kaukaa. Nyt onkin luvattu sateita
viikonlopuksi. Talvinen ilma on hyva lisamauste tallaiselle ruualle.
6 kommenttia:
tuli vesi kielelle
Onpa herkullisen näköisiä! Olen joskus tehnyt saman tyyppisiä, mutta kypsensin ne uunissa vuoassa.
Hyvää sapattia!
Onpa kauniita paprikoita. Mina laitan jauhelihankin naihin raakana ja sita taytetta jaa aina yli....yritan aina etsia epatoivoisesti jotain muuta taytettavaa jaakaapista kuten tomaatteja.
Minäkin laitan jauhelihan raakana ja kypsennän uunissa, ja juu, aina piisaa hyvin, mukaan usein joutuu vielä täytetty kesäkurpitsa tai peruna.Täkäläiset tekevät tuon myös hellalla keitellen, täällä käytetään vain niitä pitkiä vihreitä paprikoita.
Näyttää syötävän hyvältä.
Mua harmittaa, kun Suomesta ei saa tuollaisia pienempiä paprikoita. Ovat varmaan paljon maukkaampia kuin ne isot ja kivempia täytettyinäkin. Tulipa nälkä.
Lähetä kommentti