Ei todellakaan mikaan minun keksimani mutta kiva.
Maukkain tulos tulee kun kayttaa VOItaikinaa eika mitaan
margariinilehtitaikinaa. Taalla tuo voinen taikina on aika uusi tuote
kaupoissa ja melko kallistakin. Sitahan eivat voi kosher-saantoja
noudattavat kayttaa liha-aterioiden raaka-aineena ja nain ollen kysynta
on ehka pienta. Kevaalla Viikkojuhlan aikaan oli hyvia tarjouksia, silloinhan
syodaan etupaassa maitotuotteita. Taikinasta oli tosi edullisia tarjouksia ja ostinkin
monta pakettia. Nyt pakastinta jarjestaessa tuli viela yksi vastaan.
Taikina on valmiiksi kaulittu, paksuus joku 3-4 mm. Voitelin sen munalla ja
ripottelin paalle sesaminsiemenia, suolaa ja juustoraastetta. Leikkasin
taikinapyoralla 10 senttia pitkiksi ja vahan yli sentin levyisiksi nauhoiksi.
Otin paista kiinni ja kiersin vahan korkkiruuvin muotoon ja sitten uuniin.
Paistolampotila taisi olla vahan alempi kuin voitaikinassa yleensa. Halusin
saada niista mahdollisimman rapeita. Ehka noin 190 astetta.
5 kommenttia:
Hyviä, olen itsekin joskus kokeillut, kun on jäänyt voitaikinaa. Tänään kokeilin uutta: voitelin voitaikinalevyn sinapilla, raastoin vähän juustoa päälle ja laitoin sitten puolitettuja kirsikkatomaatteja niin, että sain paistamisen jälkeen leikattua kivoja pieniä palasia, jossa oli aina kaksi puolikasta päällä. Sopi hyvin alkudrinkin kanssa ennen ruokailua.
Minulla nuo kirsikkatomaatit jattivat ainakin focaccian vahan kosteaksi ymparilta emmeka tykanneet. Ehka voisi myos laittaa aurinkokuivattuja tomaatinpalasia?
Laitoin kuoripuolen alas päin, eikä olleet sitten liian märkiä.
Taytyy kokeilla. Ai etta leikkasit vasta paiston jalkeen, eiko mennyt muruiksi? Mina haen siita voitaikinasta aina superrapeutta, eli leikkaan paloiksi jo ennen paistoa. Mutta kiva kuulla toisistakin tyyleista.
Lähetä kommentti