keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Capernaumissa

Lauantaina retkeilimme Galileassa. Reippaan patikoinnin jalkeen (siita myohemmin) vierailimme Capernaumissa Gennesearetin rannalla. Siella historiassa loytyy: synagooga, roomalainen kyla, opetuslapsi kalastaja Pietarin talo, talon paalle rakennettu moderni kirkko ym ym. Synagooga on rakennettu paikalle tuodusta vaaleasta kalkkikivesta, muut rakennukset paikallisesta mustasta tuliperaisesta basaltista. Paljon hienoja kuvia loytyy taalta .

Capernaumin vieressa on kaunis kreikkalaisortodoksinen kirkko vehrean puutarhan keskella. Vaaleanpunaisen ja valkoisen yhdistelma tuo mieleeni kermakakun...
Myos sisalta kirkko on vaikuttava, taynna maalauksia.


Lisaa kuvia loytyy taalta .

5 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

Upeat kuvat.
Vanhaa historiaa upeimmillaan.
Ortodoksiset kirkot ovat usein erittain kauniita sisalta,kuten tuo kuvassasi olevakin.

*Rivqa* kirjoitti...

Olen vieraillut v. 1998 tuolla kirkossa, ja olihan se ihan upea rakennus maalauksineen.. mutta mua kyl henkilökohtaisesti ärsyttää, kun Israelissa on joka ikiseen "pyhään ja raamatulliseen paikkaan" täytynyt laittaa joko katolinen tai ortodoksinen kirkko, niin ja löytyy niitä luterilaisuudenkin puolelta... voih..

Muuten paikkana Kinneret (Tiberiaan meri, Genesaret-järvi) on upea ja myös vuorisaarnan kohde, samoin Capernaum kuten koko Galilean alue.

mizyéna kirjoitti...

Onpa kaunis paikka!

Jael kirjoitti...

Olin tuolla pari vuotta sitten,kaunis paikka!

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, sinä olet täydellinen matkaopas! Hienoa!

Kykysi tulivat esille jo niissä sun Kroatian postauksissa, mutta nämä vian vahvistivat vaikutelmaa. Osaat vielä kuvata kiinnostavasti...Tämäkin oli niin monipuolista, että täytyy muistaa tuoda Alfauroskin käymään Kapernaumissa.