torstai 29. huhtikuuta 2010

Ja Eurooppa minne...

Onkohan koko maanosa menossa konkurssiin? Ainakin Sampopankissa makaavat roposeni
ovat menettaneet viidenneksen arvostaan viime kuukausien aikana. Olisiko pitanyt ostaa
dollareita? Vaihtaa vahvaan Israelin shekeliin...suursijoittajan ongelmia.

Nyt kun Ameriikassa julkaistaan jo hienoja ja optimistisia neljannesraportteja, Eurooppa
on menossa kiihtyvaa alamakea. EU on haalinut jasenpiiriinsa liian paljon ja nopeasti
koyhia maita, joissa ilmeisesti on pienta vilunkiakin harrastettu tilanteen salassa pitamiseksi.
Nyt rikkaiden maiden on heita autettava, muuten ei ole mitaan toivoa koyhien maiden
velkojen takaisinmaksusta. Toivottavasti tama romahdus tapahtui tarpeeksi aikaisin,
jotta siita selvitaan suhteellisen kivuttonmasti, ja opitaan myos jotain tulevaisuuden
varalle.

6 kommenttia:

*Rivqa* kirjoitti...

Olipa osuva kirjoitus sinulta. Samaa olen miettinyt itsekin. Suomeakin ollaan ajamassa alas: nämä lakkoilut ja muut syövät tätä maata, ja kohta eivät ainoastaan ihmiset kärsi vaan eläimetkin.

Kreikka ja Espanja (ja varmaan pian Portugalikin) ovat joutuneet velkakuormiensa alle ja ovat hyvää vauhtia menossa konkurssiin.

Ei hyvältä näytä elää täällä.
Mutta: valitettavasti noiden em. maiden konkurssit tulevat vaikuttamaan USA:an ja muihin maihin. Siis missään maassa ei olla kohta enää 'kuin lintukodissa'.

David Wilkerson on kirjoittanut aiheesta profeetallisesti jo vuosikymmeniä sitten. Aina välillä käynkin seuraamassa hänen kirjoituksiaan. Täältä löytyy hänen sivunsa, saarnansa ym:
http://www.worldchallenge.org/about_david_wilkerson

Anonyymi kirjoitti...

ihan toisesta asiasta, tapasitko miehesi kibbutzilla jonne menit, osasitko hebreaa jo mennessä? miten iskeä Israelilainen mies??? olin 9 kk kibbutzilla Israelissa ja en saanut lähikontaktia yhteenkään mieheen, siis jos ei lasketa alko-ongelmaisia... muuten pidän Israelilaisia miehiä maailman komeimpina, onnittelut sinulle kun sinulla on sellainen. voimia sinne Israeliin!!!

SaaraBee kirjoitti...

Ei todellakaan hyvältä näytä. Taisi EUsta tulla liian iso ja liian nopeasti. Kreikan pelastaminen tulee kalliiksi...
Toivottavasti Irlanti ei seuraa Kreikkaa.

Jael kirjoitti...

Huolestuttavaa lukea noista Kreikan ja lähimaiden ja sen seurauksena EU:n ongelmista.Minunkin harvat roposeni siellä Suomessa ovat laillasi menettäneet aivan liikaa arvoaan viime aikoina ja ehkä pitäisi tehdä jotain....Suomen taloudesta on kuitenkin nyt kuulunut myönteisiä uutisia....

*Rivqa* kirjoitti...

Suomen talouden myönteinen kehitys on todella totta tänä päivänä, mutta en jaksa uskoa että tämä vaihe kestää kauaa, jos ei täällä(kin) ryhdytä säästötalkoisiin, joista mm. eduskunnan puhemies S. Niinistö on, pankki- ja finassimiehenä, puhunut julkisesti.

anumorchy kirjoitti...

Anonyymille,
voi siita on niin pitka aika. Tapasin mieheni kibbutsilla toisella Israelin matkallani. Ekalla kerralla olin samassa kibbutsissa, silloin han ei ollut siella viela. Matkojen valilla suomessa opiskelin jo vahan hepreaa. Tapasimme alussa tyon merkeissa kibbutsin muovitehtaassa, ja tuttavuus kehittyi sitten sujuvasti viikonlopun bileissa. Siihen aikaan blonditytot olivat varmaan erikoisuus, se oli ennen venalaisten suurta maihinnousua.