torstai 27. toukokuuta 2010

Overbooking illallispoydassa...

Huomiseksi kutsuin "kaikki" sapatti-illalliselle meille. "Kaikki" on anoppi filippiinilaishoitajineen, miehen sisko ja veli kukin perheineen (joihin kuuluu lapsia, heidan puolisoitaan ja heillakin jo lapsia), veljen ex-vaimo heidan yhteisine lapsinaan (ja puolisoineen). Eli 20 nuppia kaiken kaikkiaan. Eilen aloin miettimaan miten asia jarjestyykaan, kun poytiini mahtuu vain 18 ihmista. Ainahan tunkea voi, mutta se ei ole kivaa. Siis klassinen overbooking-tilanne.
Siita sitten toivomaan lentoyhtioiden tapaan, etta ihan kaikki eivat vastaisi kutsuun myonteisesti. Illalla helpotti, kun yksi pari + lapsi ilmoittivat matkustavansa Galileaan viikonlopuksi. Eli kaikille on tilaa, ja yksi kuokkavieraskin voi tulla!!
Muuten, meidan illallisille tuovat vieraatkin ruokaa, joten itse ei tarvi kaikkea valmistaa. Ja filippiinilaistytto auttaa minua tiskien kanssa.
Nyt menenkin laittamaan jatskikoneen paalle.

6 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Lentoyhtiön pitää maksaa asiakkaille palkkion ja uudet lennot, jos kone on ylibookattu. Onneksi sait jo muutaman peruutuksen. Olisi muuten voinut tulla kalliiksi.

Allu kirjoitti...

Viimeksi Frankfurtin kentällä tarjosivat ylibuukattuun Aasian koneeseen hotelliyön, illallisen ja 600 EUR henkilöä kohti, jos joku suostuis suosiolla lentään seuraavana päivänä. Vahinko, ettei ollut meidän kone.

Sateenkaari kirjoitti...

Mukavaa Sapatti-illallista.Suurella porukalla on joskus todella mukava viettaa juhlaa.

Leena Lumi kirjoitti...

Allu, Reima sai tuon kaiken paitsi ei tarvinnut hotelliyötä, kun oli palaamassa Saksasta ja Tukholmasta Hesaan kone oli ylibuukattu. Pyysivät muutaman tunnin siirtoa, jolloin Lumimies meni syömään herroiksi ja tuli kotiin lompakko paksuna;-)

Anu, mukavaa Sapatti-juhlaa. Joskus tosiaankin suuressa porukassa voi olla kivaa etenkin ellei joudu tekemään kaikkea yksin.

Jael kirjoitti...

Ohoh,onpa teille tulossa iso joukko! Mutta onneksi tuovat ruuat mukanansa ja loppujen lopuksi kaikille löytyy paikkakin.

Olen kerran saanut 200 euroa yhdessä lapsen kanssa kun kone oli ylibuukattu.eikä tarvinnut palata Suomeen kuin parin tunnin viiveellä...tosin pysähtymisiä oli enemmän,mutta kannatti...

*Rivqa* kirjoitti...

Hei!
Käyn lysyesti moikkaamassa tässä.
Lopetan oman blogini viimeistään iltasella tänään ennen shabatin alkua.
Kiitos sulle blogiystävyydestäsi!
Ehkäpä tapaamme vielä blogien merkeissä, mutta nyt olen jättämässä bloggailun.

Hyvää kesää!