keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Traagisia uutisia Suomesta

Pikaisia lainauksia Iltalehden otsikoista:


1. HKn sininen lopussa kaupoista.
2. Omassa autossa tupakoimista ei voi kieltaa.
3. Enemmisto pyorailee ilman kyparaa.
4. Elakeikaa nostetaan 3 vuotta 59.4 vuodesta.
5. Sukari on antanut Kanervalle lahjuksia.
6. Olutkin voipi loppua kesalla lakon vuoksi.

Taytyy uskoa etta Suomi on edelleen korkean elintason valtio, muttei valttamatta ymmarra sita aina.

14 kommenttia:

Mirja kirjoitti...

Niin tai sitten pieni valtio, jossa on pieni media ja media, johon mahtuu vain yksi isompi uutinen kerrallaan. Nämä vaalirahajupakatkin tulevat jo korvista ulos, tuskin kukaan enää tietää missä niissä mennään ja sitten taas ihan olennaisista asioista vaietaan. Jos joutuisi olemaan vain suomalaisen median varassa, niin aika hukassa sitä olisi :)

Elintarvikelakkokaan ei ole uusi uutinen, tässä on koko viime kuukauden ajan tottunut siihen, että erilaisten elintarvikelakkojen takia tiskit on olleet enemmän tai vähemmän tyhjinä (einekset, jauheliha, makkarat), ihme kyllä ruokaa on silti tuntunut riittävän.

Ja mitä tulee elintasoon, niin velaksihan Suomi elää, kotitalouksien velkaantumisaste on jo 113% ja valtiokin vain ottaa miljardivelkoja entisten päälle, pienituloisten, ylivelkaantuneiden ja työttömien määrä taas vain kasvaa kasvamistaan kuten ruokajonotkin, onhan Suomi toki moniin muihin maihin verrattuna korkean elintason maa, mutta totuus ei ole ihan niin ruusuinen.

Anonyymi kirjoitti...

Huh, on Suomessa kovat ajat uutisten perusteella ;)))

Jael kirjoitti...

Voi miten traagista;mitä sitä sitten grillataan kun HK:n sinistä ei saa kaupasta;D

SaaraBee kirjoitti...

Nuo Suomen onglemat ovat niiiiiiiin suuria! Välillä sitä valitusta kuunnellessa tulee mieleen, eivätkö nämä ihmiset tajua kuinka hyvin heillä on asiat. Jos on vain 3 vkon kesäloma niin siihen se elämä loppuu...

*Rivqa* kirjoitti...

Mua ainakin huvittaa nuo makkaran grillaus-jutut ja grillimakkaroiden mahdollinen puutos juhannuksena :))

Inhoan sikamakkaraa - kaikissa muodoissaan.
Pelkkä sianlihan hajukin saa kuvotuksen aikaan! En voisi kuvitellakaan syöväni semmosta 'roskaa', jonka on ihan lääketieteellisesti sanottu olevan terveydelle vahingollista, Jumalan Sanan neuvoista ja ohjeista nyt puhumattakaan.

Leena Lumi kirjoitti...

En tiedä, mistä nämä makkarajutut tulevat. Meillä ei grillata makkaraa koskaan. Jos me mennään johonkin kylään, sielläkään ei grillata makkaraa. Kuulostaa ihan 60-luvun Suomelta.

Lehdissä, joita minulle tulee, niissäkään ei grillata makkaraa.

Suuri uutinen on nyt ollut, että turkistarhaus lopetetaan vihdoinkin. Siirtymäaika on pitkä eli 15 votta, mutta kuitenkin! Tätä minä olen odottanut!

Minä en tajua, mitä yhteyttä on sialla ja Jumalan sanalla...Toinen on ruokaa ja toinen on uskontoa. Ei sillä, että itse pitäisin siastakaan, sillä syön pääasiassa vain kanaa ja kalaa, kun lihasta puhutaan, mutta ihmettelen...

SaaraBee kirjoitti...

Leena: Meidät kyllästetään kesälomalla Suomessa makkaralla. Joka paikassa sitä meille syötetään. Mulla tulee sitä loppulomasta aina korvistakin. Kaikista kamalinta on se, jossa on juustoa sisällä.
Pari makkaraa per kesä riittäisi minulle ihan hyvin, mutta 20 on lähempänä totuutta.

pikkujutut kirjoitti...

Meillä jäi grillimakkarat syömättä viime kesänä ja just kun mietittiin että tänä kesänä maistetaan :)

Allu kirjoitti...

Voi jestas, mitäs sitten, jos ei ole HK:n sinistä??

anumorchy kirjoitti...

HKn sininen on pahaa! Jotkut A-luokan grillimakkarat on OK. Myos tuo juustotaytteinen, sorry vihreatniityt! Ainakin kun niita kerran vuodessa kesalomalla maistaa.

anumorchy kirjoitti...

Janna kun monet kommentit menivat tuonne makkarajuttuun!!!
Leena, juutalaiset kun ei syo possua! Mina kylla opin "kaantymiskurssilla" etta se ei ole terveyteen liittyvaa, vaan ihan uskonnollinen saanto.

Leena Lumi kirjoitti...

Vihreätniityt, uskomatonta! Minä en törmää makkaraan edes mökeillä. Viimeksi muistan makkarasta sen, kun Meri oli ala-asteella ja tekivät luontoretkiä, niin siellä apistoivat jollain laavulla makkaraa. Varmaan retkillä ja nuotiolla, mutta että vieraillekin tarjotaan oiekin makkaraa...

Anu, minun Jumalani ei ole määritellyt ruokiani. Luulin että meillä kaikilla, kristityillä, muslimeilla ja juutalaisilla sama Jumala.

Anonyymi kirjoitti...

Olisin ymmärtänyt makkaran loppumisen jos se olisi ollut 70-luvulla. Silloinhan suomalainen ruokavalio ja myös se mitä löytyi kaupoista oli aika suppeaa.
(Muistan ajan kun leipiä oli vain neljä; ruisleipä, hiivaleipä, reikäleipä ja ranskanleipä)
Nykyisin suomen supermarketissa on valtavat valikoimat ruokaa, niin tuntuu hassulta että makkara olisi lopussa.
Hauskaa että makkarapostaukseen tuli näin paljon kommentteja! :-)

Jael kirjoitti...

Leena;kyllä se aikoinaan liittyi terveyteen,nimittäin sianlihan trikiini-matoihin ja siihen,että se tonkii maata.Kaikkiin ruokasäännöksiin on kyllä ollut aikoinaan ihan looginen syy.