torstai 2. heinäkuuta 2009

Ei tule vilu!

Tassa eilisen paivan lampotilat klo 15:00. Matkalla bussilta kotiin iltapaivalla, en ollut ihan varma jaksaisinko
edes, niin kuumaa ja painostavaa oli. Tuulikaan ei viilentanyt kun se oli kuin kuuma fooni suoraan naamaan.

Sitakin ikavampaa, etta helle on pehmittanyt joidenkin aivoja pahasti, ja pohjoisessa on paljon metsa- ja maastopaloja, monet tahallisesti sytytettyja, osa myos terroristitaustoilla. Satoja hehtaareja paloi eilen. Osa alueesta oli juuri uudistettu vuoden 2006 tuhojen jalkeen. Silloinhan Libanonista ammutut raketit aiheuttivat valtaisia maastopaloja isossa osassa Galileaa.

Osa paloista syttyy huolimattomuudesta, mutta tahallista terroria luontoa kohtaan on mahdoton ymmartaa.

7 kommenttia:

BLOGitse kirjoitti...

Kuumuus - myos taalla!
Hipoo 40 mutta onneksi alapuolella...
35 on maksimisieto, jos menee ylemmas olen sisatiloissa!

Mukavaa torstain jatkoa Cairosta!

Lissu kirjoitti...

Huhhuhhelletta taallakin. Aamulla viela aivot jaksavat toimia, mutta puolen paivan jalkeen on parempi luovuttaa.

Jael kirjoitti...

Näin juuri niistä pahasti palaneista metsistä pohjoisessa nettiuutisissa, teki ihan pahaa nähdä se ja suututtaa, että ihmiset tahallaan tuolla tavoin tuhoavat luontoa,jonka palautuminen kestää vuosia!Kun asuin Karmielissä,kaupungin keskellä olevaa puistometsää sytytettiin kahdesti palamaan tahallisesti puolentoista siellä asumieni vuosien aikana...

Huh, mikä kamala helle,vaikka täälläkin tänään oli melkein 30 astetta ja ratikassa oli ihan tukala olo! Ei tee yhtään mieli vielä palata tuohon kuumuuteen....

intsu kirjoitti...

Oih helteissä täällä hikoillaan Koti- Suomessakin! Löysin tämän blogin sattumalta kaikenmaailma blogeja surffatessa ja mua aina kiinnostta kovasti ulkomailla asuvien suomalaisten elämä. Tykkään tosi paljon matkustamisesta. Tosin sielläpäin en ole kuin kerran Israelissa käynyt,viikon Tiberiaksessa. Mutta paljon terveisiä sinne Juudeaan!

anumorchy kirjoitti...

BLOGitse, huh huh. Kylla tama minulle riittaa. Onko teilla myos kosteaa?

Yaelian, totta on. Sairasta touhua.
Kun ei muutenkaan sita vihreaa luontoa taalla niin kauhesti ole.

Intsu, kiva kun loysit. Tiberiaakseen ei kannata kesalla kylla tulla, siella vasta kuumaa onkin. Kevaalla mukava paikka, ja paljon nahtavyyksia lahella.

BLOGitse kirjoitti...

kosteaa ei ole kuin joskus aamuisin (ei tana aamuna) ja iltaisin...mutta ei voi verrata esim Abu Dhabiin jossa lasiseinat iltaisin valuivat vetta kun oli niin kostea ilma!
Taalla on paivalla kuivaa ja kuumaa! :)

Tuula kirjoitti...

Jopa taalla meilla on "nautittu" helteista. Lampotilat meilla ovat tainneet olla korkeimpia koko Pohjolassa, tanaan luvattu jopa 33 Osloon!

Eilen jatskiauton myyja sanoi, etta onpas teilla kostean kuumaa. Taalla oli ollut kamala ukkoskuuro, kun me olimme pohjoisemmassa kaymassa. Sen jaljilta ilma jai kumman kosteaksi.