maanantai 6. heinäkuuta 2009

Halpaa hevi-tiskilla jatkossakin


Tanaan paatettiin pitkan kinastelun jalkeen etta hedelmille ja vihanneksille suunniteltu arvonlisavero ei tulekaan voimaan. Tama asia tulee aina valilla puheenaiheeksi, kun hallitukselta puuttuu budjettirahaa. Muiden tuotteiden ALVia nostettiin kuun alussa prosentilla, eli se on nyt 16.5%. Aika alhainen kai verrattuna moniin Euroopan maihin.
Vihannesten ja hedelmien veroton myynti perustuu siihen, etta ne ovat vahatuloisten perusruokaa, ja niita pitaisi myyda suht edullisesti. Nyt olikin erikoinen tilanne, kun tuloveron prosentteja haluttiin laskea, ja toisaalta lisata tama ALV. Eli antaa rikkaille ja ottaa koyhilta. Nyt kuitenkin paatettiin etta tuloveron alennus lykkaantyy ja hevit pysyvat verottomina.
Huomasin etta kuvassa nakyy VIIKUNOITA! Ne ovat herkkuani, enka ole niita viela tana kesana loytanyt. Toivottavasti lahipaivina tulevat jo myyntiin.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa kivoja uutisia!!! Onneksi ei laitettu sitä ALV;tä vihanneksille ja hedelmille! Vielä pari päivää sitten luin että sitä tehtäisiin astettain.

anumorchy kirjoitti...

Kylla, niin ne suunnitelmat muuttuvat. Eikohan tama ole lopullinen paatos. Toistaiseksi!

Lissu kirjoitti...

Viisaita ajatuksia ja viisaita paatoksia! Viikunoita olen nyt syonyt niin paljon, etta se riittaa vahaksi aikaa. Tein myos viikunahilloa, jota vien myos maistiaisiksi Suomeen.

Tuula kirjoitti...

Taalla on puhuttu tuosta hevi-arvonlisaverosta jo jonkin aikaa. Taalla niissa on yhta korkea alv kuin muissakin ruokatuotteissa. Yksi kauppaketju rupesi mainostamaan, etta he myyvat hevit alennettuna tuolla alv:lla, kunnes hallitus poistaa tai ainakin alentaa niiden alv:a. Lopulta eivat saaneet mainostaa niin...

Puhutaan, etta ihmiset taalla ovat lihavia ja etta pitaisi syoda terveellisemmin. Tuollainen alv:n poistaminen saisi varmaan ostamaan enemman terveellisempaa ruokaa.

Siis hyva Israelin viisaat paattajat!

BLOGitse kirjoitti...

hyva, hyva - ympari maailman ihmiset tarvitsevat enemman vihanneksia/hedelmia ja vahemman roskaruokaa...

Minkalainen saa on siella pain nyt? Voiko paivalla menna kavelylle vai onko liian kuuma?

anumorchy kirjoitti...

Joskus tehdaan hyviakin paatoksia. Joskus.
BLOGitse,
ei huvikseen viitsi paivalla kavelylle lahtea. Sen verran kuumaa on, ja se kosteus, huh. Aamulla olisi kiva ilma liikkua, mutta eihan sita jaksa eika ehdi.

Mari kirjoitti...

Kappas vain, sinä asusteletkin kaukana Suomesta! :)

Mieheni on yhden kerran käynyt Israelissa tapaamassa ystäväänsä, mutta siitäkin on jo monta vuotta aikaa.

Hauska lueskella eri maiden kulttuureista ja kaikesta muusta normielämään kuuluvasta :)