torstai 2. heinäkuuta 2009

Parvekenakymia

Nelisen vuotta sitten muutimme pimeasta alakerran asunnosta korkeuksiin. Aurinko tunkee makuuhuoneeseen jo aamuvarhain ja valoa riittaa vaikka muille jakaa. Myos maisemat ovat hieman avarammat. Uutta asuntoa etsiessamme huomasimme etta aina menimme tutkimaan maisemia ja parveketta, ja ymmarsimme tasta etta ne ovat tarkeita.
Joten ostimme asunnon 16. kerroksesta, parvekkeen koko on noin 22 metria. Se on itaan pain. Maisemat ovat ehka vahemman ihmeelliset kuin lansipuolella, mutta etuna on varjoisuus kuumasta iltapaivan auringosta, ja vahemman tuultakin.

Maisemia parvekkeelta: kaakkoon... en ole koskaan oppinut kunnolla muistamaan noita vali-ilmansuuntia. Taytyy aina miettia. Onkohan niille monissa kielissa omat nimet? Hepreaksi ne ovat samaan tyyliin kun englanniksikin, south west ja niin edelleen.
Itaan. Tama talo ei ollut silloin kun muutettiin. Maisema oli avoin Ramallahiin asti.

Saman talon alaosa + pihaa.


Koillinen, hautausmaa. Ei ole istutuksilla pilattu! Ompahan ainakin hiljaiset naapurit silla suunnalla. Paitsi joskus to-pe valisena yona siella pidetaan aanekkaitakin rukouksia.
Pohjoseen on naapuritalo vieressa, ei siita saanut edes kunnon kuvaa.




Parvekkeen kulmasta nakyy lanteenkin. Tassa laheista puistoa.




Ja kauempana Tel Avivin tornitalot ja merikin sielta pilkistelee jos oikein kayttaa mielikuvitustaan.

8 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Wau, mitkä maisemat ja mikä korkeus! Montako hissiä talossa on, jos sattuu yksi hajoamaan?

Kiva saada tietää miten bloggaajat asuvat. Me asumme omakotitalossa muurien takana :)

Lissu kirjoitti...

Maisemat parvekkeelta huimaavat. Siis kirjaimellisesti. Tammoista korkean paikan kammoista. Auringonlasku huumaava!

Tuula kirjoitti...

Kovasti ovat muuttunet rakennukset siella sitten viime nakeman. Ei kai silloin aikoinaan ollut ainakaan montaa noin korkeata taloa...

Mutta hienot on maisemat!

ebrufin kirjoitti...

Onpas huikeat nakynat!!

anumorchy kirjoitti...

Ihan oikeasti olisi kivinta asua maalla mokissa , jossa olisi iso piha ja kasvimaa. Mutta kun tyopaikat tuppaavat olemaan Tel Avivin seudulla ja ruuhkat hirveat.

Mizyena,
hisseja on kolme. Yksi jopa 10 hengen, jossa saa isompiakin tavaroita kuljetettua. Lisaksi on generaattori sahkokatkojen varalle.

Lissu, parvekkeen kaiteet ovat lisaksi lasista!

Tuula, tilan ja maan puute vaikuttaa kai.

Ebru,
mutta sinun nakymasi jahtisatamaan ja merelle ovat kylla voittamattomat!

BLOGitse kirjoitti...

vautsi! tosi nastaa nahda kerrostalo jossa parvekkeet eivat ole perinteisen paallekkain vaan lomittain!
mietin tuota hautausmaakuvaa; kuinka paljon maailman pinta-alasta on valloitettu haudatuilla ihmisilla ja niita varten joko rakennelmilla tai maa-alueella...
olisi aikamoista jos koko maailman ihmiset haudattaisiin kuten tuossa kuvassa, tulisi joissain paikoissa varmaan ahdasta elavien ja kuolleiden kesken...autch!

anumorchy kirjoitti...

BLOGitse,
tama parvekkeiden lomittaisuus on lain säätämä. Ennen, kun parvekkeet olivat paallekkain, asukkaat sulkivat niita jos jonkinlaisilla säleillä ja seinilla. Ainahan yksi lisahuone on kotona tarpeen! Nyt lakia on taas muutettu, saa nahda mita tulevaisuudessa tapahtuu.

Juum meilla hautausmaat vie tilaa. Niihin ei saa koskea eika hautaa hapaista, vaikka olisi 1000 vuotta vanha. Nytkin oli kauheaa riitaa, kun uusi moottoritie menee vanhojen hautojen paalta. Sinne tehtiin vaikka mita rakennelmaa taman valttamiseksi.

Jael kirjoitti...

ONpa teillä upeat maisemat ja tosi vihreätä siellä talojen vieressä. Asuin eksän kanssa 15 kerroksessa ja sielläkin oli tosi hyvät maisemat ja tuuli kivasti,nyt asun kolmannessa ja ei ole parveketta...Vähän kyllä pelottaisi siellä partsilla kun on vielä lasista ne kaiteet,mulla on pieni korkean paikan kammo...