keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Paivan uutisia

Kyseenalaisesta maineesta nauttiva Italian paaministeri Silvio Berlusconi on kolmen paivan vierailulla Israelissa. Seurueeseen kuuluu myos 7 muuta ministeria. Valitettavasti taalla ei ole kauniimman sukupolven edustajia, ei presidenttina eika hallituksessakaan kovin montaa, joten hanen maskuliininen viehatysvoimansa taitaa menna vahan hukkaan. Ehka han heittaa pienta flirttia paaministerin vaimon Sara Netanyahun kanssa. Huhut kertovat etta Saran mielipide vaikuttaa kovastikin herra paaministerin paatoksiin.

Kylma ilmavirtaus Siperian suunnasta on matkalla tanne. Jerusalemissa odotetaan jannityksella, sataako lunta vai ei, keraantyyko se maahan vai sulaako heti pois, ja lapset tietysti toivovat etta koulut suljettaisiin, kuten yleensa kay lumisateen yllattaessa.

Meresta on rantautunut ikavaa "pullopostia". Kaksi isoa kelluvaa pommia on loydetty etela-Israelin rannoilta. Merivirtaushan toimii taalla etelasta pohjoiseen pain, joten voi hyvin arvata mista ne ovat kotoisin. Talven myrskyissa ne voivat matkata kauaskin. Alkutalvesta Netanyassa hukkunut mies  loytyi muutaman paivan jalkeen Haifasta, noin 60 km pohjoiseen hukkumispaikasta.

3 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, en nyt pysty ollenkaan kertomaan, mitä olen mieltä Berlusconista, mutta kiinnitäppä huomiota erääseen toiseen latinomaan pääminsiteriin: Jose Luis Rodriguez Zapatero. Hän on julistautunut feministiksi, keksinyt keinon vähintäinkin puolittaa naisiin kohdistuva perheväkivalta (kumpa Suomi seuraisi perässä!) ja Zapateron hallituksessa on yhtä paljon vähintäinkin naisia ministereinä kuin miheiä, josta teidän arvovaltainen (sic!) vieraanne Berlusconi on jälleen saanut syytä paljastaa, mikä hän on miehiään. Onneksi en ole italialainen!

Tein Zapaterosta pienen postauksenkin: Viva Zapatero.

Pekka kirjoitti...

Väinö kiittää ja ohessa linkki Vännin nuoruuskuviin.

anumorchy kirjoitti...

Zapateto on tervetullut tanne myos! Jotkut valtionpaamiehet eivat vaan mielellaan tanne pain suuntaa.

Pekka, kiitos!