tiistai 11. elokuuta 2009

Jerusalemissa

Torstaina olimme toimiston retkellaJerusalemissa. Ensin pysahdyimme hotelliin, jossa paajohtajamme luennoi tylsalla nuotilla yli tunnin firman asioita....ei mitaan uutta eika mullistavaa. Suhteellisen hyvin on meilla kylla asiat. Ei ole tarvinnut laman vuoksi irtisanoa ketaan, eika palkkojakaan ole leikattu.Luennon jalkeen siirryimme Vanhaan kaupunkiin.




Siella kiersimme juutalaista korttelia ja sen jalkeen menimme itkumuurille.



Muurin vieressa on Generation center
, joka havainnollistaa juutalaisten historiaa ja sukupolvien ketjua erilaisin taideteoksin, musiikilla, videoilla ja kuvilla ja muilla efekteilla.



Sielta matka jatkui illalliselle. Salaatit olivat erinomaisia, lihapuoli keskinkertaista.
Ruuan jalkeen teimme viela kavelykierroksen Nachlaot alueen kapeilla kujilla ja opas kertoi tarinoita asukkaista ja tapahtumista. Talot on rakennettu 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa, kun asutus alkoi levita vanhan kaupungin muurien ulkopuolelle. Alue on tullut viime aikoina trendikkaaksi ja asuntojen hinnat ovat nousseet.
Kotona olin vasta kello 1:30. Olisi paljon mukavampaa jos nuuka firmamme alottaisi tallaiset tapahtumat heti aamusta. Mutta kun sitten menisi se tyopaiva hukkaan...







3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa hyvä ettei lama teidän firmaan iskenyt:-) Vaikka kuten mainitset, ehkä tuolla nuukuudellakin on osansa....
Kiva Jerusalem-retki,itsekin olin siellä luentomatkalla parisen viikkoa sitten ,mutta olimme vain vanhan kaupungin alueella,(lähellä Har Zion) ja oli mielenkiintoista,kuten aina,kun sinnepäin harvoin menee...

Lissu kirjoitti...

Vuonna 1998 olin Jerusalemissa kansainvälisessä konferenssissa ja ihastuin kaupunkiin, erityisesti sen vanhaan osaan. Siellä minulle myytiin RUSKEAT (käsintehdyt)sandaalit, koska haluamiani mustia käyttävät vain miehet! Niin tai näin. Sandaaleilla kuljetaan vieläkin.

Leena Lumi kirjoitti...

Voi, miten kaunis kuva on tuo vanha kiviseinä.

Pakkohan nuo on päästä livenä kokemaan.