sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Sunnuntaiklassikko

Elokuvassa "The Constant Gardener" oli paljon mieleenjaavaa musiikkia. Tama "Kothbiro" on yksi parhaista kappaleista. Tunnelma houkuttelee ostamaan matkalipun Afrikkaan ihan tuosta heti nyt! Itse elokuvan tarina on synkempi. Keniassa asuvan avioparin ihmisoikeus aktivisti vaimo loydetaan murhattuna, ja mies ryhtyy tutkimaan tapausta.



Lisaa klassikoita tasta .

11 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Elokuva on nähty, mutta musiikki ei jäänyt mieleen niin kuin sinulla. Tämä on kyllä hieno näin kuunneltuna ja katsottuna ja elokuvan tunnelma muistuu mieleen.

juanita kirjoitti...

tämä on taidettu soittaa klassikoissa aiemminkin, mutta kestää hyvin kuuntelua :) hienoja molemmat sekä elokuva että kappale, joka kuvaa elokuvan tunnelmia käsittämättömän hyvin!

Jael kirjoitti...

En onnistunut kuulemaan,sillä screenillä luki:An error occurred,come back later" eli taidan palata uudestaan.Muistan tuon leffan ja sen hienon musiikin.

anumorchy kirjoitti...

Yael,
yrita uudestaan, kylla mulla toimii.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Oi, mielettömän kaunis, kiitos tästä! En ole nähnyt elokuvaa mutta katsoisin mielelläni jos vastaan tulisi. Esittäjä oli siis Ayub Ogada?

SusuPetal kirjoitti...

Kaunista, kaunista.
Leffaa en ole nähnyt.

anumorchy kirjoitti...

Pisara, Ayub Ogada on esittaja juu.

Vaiheinen kirjoitti...

Mahdottoman hieno biisi. Sellaista salaperäistä voimaa tuon kauniin melodian kuljetuksen takana. Kiitos, tämä oli oikein hyvä veto!

Leena Lumi kirjoitti...

Ihanaa musiikkia! Sisälläni asuva Afrikka alkoi väristä...

lepis kirjoitti...

Kaunis musiikkikappale. Unelmoiva.

timbut kirjoitti...

Mielestämme joku soitti tätä klassikoissa aiemmin. Ei haittaa musiikki on hivelevän kaunista ja kirjattu hankintalistalle. Kiitos soitosta! Leffa nähty useaan kertaan ja lienee hyvää tarkoittava (erinomainen, tärkeä aihe sinänsä!!!), vaikkakin tyypillinen länsimaisesta näkökulmasta tehty "Afrikka-maailmanparannusleffa". Ehkä niin oli tarkoituskin. Itse asiassa eihän ole Afrikka-leffa lainkaan. Kenia on kulissa juonelle, kenialaiset statistien rooleissa. Vertaa Afrikan omien huippuohjaajien leffat, joissa aistii todellisen maanosan, alueen, heimon, yhteisön kulttuurin, ajattelun ja jopa yksittäisen ihmisen sielun liikkeistäkin jotain. Suosittelen malilaisten, senegalilaisten, burkinafasolaisten ohjaajien mestariteoksiin tutustumista. Niistä löytyy uusi ihmeellinen, erilainen kiehtova maailma, joka ei ole pelkkää kurjuutta, korruptiota ja kuolemaa, vaikka nuo ovatkin helvetillisiä maanosanriivaajia.